avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatia cu numere rosii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatia cu numere rosii

Buna ziua,

Joi am primit numerele definitive de la DRPCIV, si mi s-a eliberat o dovada de circulatie, valabila 15 zile, pana cand primesc talonul / certificatul de inmatriculare prin posta.

Intrebarea mea este: pot sa mai circul pana luni cu numerele rosii pe care le am pe masina, si inca sunt valabile?
Am mai citit pe net, si teoretic o masina se considera inmatriculata definitiv atunci cand ti s-a emis talonul.

In caz de verificare, nu cred sa le apara in baza de date atat de repede ca masina e inmatriculata deja cu numere definitive, din moment ce nici nu am certificatul de inmatriculare.. ma gandesc ca n-or sa-si dea seama ca masina figureaza cu 2 numere.

Asadar, in caz ca sunt oprit si ei vad numerele rosii, si le arat si dovada lor de circulatie in vigoare (nu mi-au cerut-o la politie cand am fost pt a-mi scoate numerele definitive), pot sa am probleme? Sau mai pot circula cu ele.

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2014
Roger25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:26, 17 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Da' care e pasajul ala exact din legislatie, care sa zica clar e voie sau nu e voie sa circuli cu numerele rosii, in situatia mea? (cand inca nu ai talonul masinii, dar ai numerele)

Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
interventie moderator

BODEALEX

Dvs. reproduceti niste articole de lege care nu raspund la problema pusa in discutie.

Daca numerele provizorii (rosii) mai sunt valabile puteti circula cu ele. Personal nu vad niciun motiv sa montati numerele definitive pentru care aveti o dovada care va da dreptul sa circulati 15 zile. Cred ca va ganditi ca exista posibilitatea ca certificatul de inmatriculare sa nu-l primiti in interiorul celor 15 zile. Daca se intampla asta mergeti la serviciul de inmatriculari, aratati care este situatia si vi se acorda o prelungire a dovezii.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie provizorie de circulatie dupa inmatriculare g_honorius g_honorius As avea si eu o intrebare: Am cumparat recent un Logan. Pentru inmatriculare am vorbit cu o persoana de la dealer care se ocupa cu inmatriculari si o face ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumurile publice Laurentiu A8900 Laurentiu A8900 Buna ziua , ma numesc Laurentiu , am fost si am depus dosarul de inmatriculare auto , am pastrat numerele de la vechiul proprietar , trebuie sa ma duc peste o ... (vezi toată discuția)
Vw polo sub sechestru in italia Petrica Popa Petrica Popa In 31 august 2018 am Cumparat o Masina VW polo cu numere rosii provizorii de Bacau si RAR efectuat in Bacau in 30 August. Am facut toate actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)