avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor deces

Buna ziua. Daca stie cineva va rog sa-mi raspundeti. In cazul cand o persoana salariata a decedat (59), mai beneficiaza cineva din familia lui de ajutorul de deces de la Casa de pensii ? Sau numai pensionarii beneficiaza de acest ajutor?
Cel mai recent răspuns: livia50 , utilizator 16:51, 26 Octombrie 2009
@georgiana76, va rog spuneti daca ati rezolvat ceva la casa de pensii, sau daca cineva a reusit sa primeasca de acolo ajutorul de deces pentru o persoana asigurata, care a decedat pe timpul serviciului, ca am aceasi situatie. Te trimit la angajator, care intradevar prin Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 art.51, al 1 cazul rudelor mele, pot da cel putin doua salarii medii lunare/unitate,deductibile din 2% din fondul de salarii. Varul meu a platit la fondul de pensii procentul legal aprox.30 ani, nu pricep de ce nici legal, nici moral sa nu beneficieze din acest fond nici macar de un ajutor de deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare o_palade o_palade Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai complicata. Tatal meu este infiat de la varsta de 4 ani. El (din partea mamei care l-a nascut) a mai avut doi frati ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces si inmormantare Tech Tech Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat in luna mai anul acesta,eu sunt student in ultimul an al Facultatii de Constructii si mama e ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare se obtine de la angajator si/sau casa de asigurari? Iulia Vasilescu Iulia Vasilescu Buna ziua, Am nevoie de un raspuns avizat in legatura cu ajutorul de inmormantare. Mama a decedat in iulie 2008 si cam la doua luni dupa aceea ni s-a ... (vezi toată discuția)