avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

M-ar interesa ce cota mi-ar reveni mie dupa efectuarea succesiuni dupa decesul mamei ,mentionez ca tata traieste si mai am un frate .casa cu dependinte ,800m teren curte si 6 ha de teren agricol.
Daca bunurile mentionate au fost bunuri comune, dobandite in timpul casatoriei, atunci aveti de partajat 1/2 din bunurile mentionate, cota ce i se cuvenea mamei. Din cota de 1/2, 1/4 ii revine tatalui, in calitate de sot supravietuitor, iar 3/4 din cota de 1/2 se imparte in mod egal intre dvs. si fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire gheorgheciosnari gheorgheciosnari mama a murit in urma cu 6 luni ,sintem 2 frati unul din frati vrea sa impartim averea care o avem drept mostenire dupa mama. Mentionez ca tata traieste. va ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)