avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxele in cazul donarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxele in cazul donarii

bunaziua, am o nedumerire in cazul donatiei, adica a taxelor aferente acestei tranzactii. Sunt coproprietara unui ap. cu 2 camere din bucuresti. Eu donez cota mea de 50% celuilalt coproprietar. Tranzactia o fac la un notariat din braila din motive ca locuiesc aici si ma ajuta sa mi pregatesc actele. Intrebarea mea este care sunt taxele care le plateste cel care doneaza si care sunt taxele care le plateste cel care primeste aceasta donatie? Mentionez ca nu sunt ruda cu aceasta persoana si nici nu mai suntem casatoriti intrucat am divortat. Notarul ne a vorbit de o cifra cam mare in jur de 1400 e in total cu taxe si impozite. Stiu ca exista taxa de notar care difera de la unul la altul dar cum stiu cat din aceasta suma e taxa de notar si cat celelalte impozite? va multumesc, nu sper la un raspuns exact dar macar sa mi conturez o idee:)
Cel mai recent răspuns: beatlen , utilizator 02:08, 21 August 2014
De ce donati si nu faceti partaj ? Nu ati mai plati impozit.
Cel ce doneaza plateste impozitul pe tranzactie de 2 %, iar cel ce primeste ar trebui sa platesca taxele pt autentificare si apoi pt intabulare. Taxele sunt influentate de valoarea imobilului.


Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
gi-jane2, moderator
pentruca e prea tarziu avem deja actele depuse la notar pt . donatie. Taxa pe imobil se plateste la valoarea intreaga a imobilului sau la cota de 50% pe care eu o donez? Si o alta intrebare referitoare la momentul tranzactiei, persoana respectiva face plata in euro cash, cum se face verificarea acestor bani ma refer ca ei sa nu fie falsi, banuiesc ca eu nu o sa semnez pana nu verific veridicitatea acestor bani si el nu ii inmaneaza pana nu semnez. Atunci se creeaza un cerc vicios:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană cine plătește cheltuielile donatorul dau cel care primește banii (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l ... (vezi toată discuția)