avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie/notificare fara preaviz in perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie/notificare fara preaviz in perioada de proba-consecinte?

Buna ziua
Va rog mult am nevoie de ajutor cu un raspuns,chiar si mai multe sun binevenite.
Lucrez ca vanzatoare la un magazin de haine.Am contract pe perioada nedeterminat cu 90 de zile perioada de proba.Sunt undeva pe la jumatatea celor 3 luni de proba.Am hotarat sa plec pt ca seful imi reproseaza mereu ca nu stiu sa fac vanzare si sa bag clientii in magazin.Initial le-am zis ca plec cu preaviz apoi am aflat de pe site-ul dvs ca nu trebuie sa stau in preaviz.I-am informat cu notificarea de incetare,evident ca nu au primit-o iar daca le-o trimit cu confirmare de primire vor face tot posibilul sa nu fie prezenti sa o primeasca si sa ma puna pe mine pe drumuri.Intradevar nu au om sa ma inlocuiasca,ar ramane doar colega mea si probabil nu stiu cum sa ma faca sa raman.A zis ca trebuie sa facem inventarul sa fim toti prezenti,mi se pare normal.Mi-a zis ca daca eu plec e lipsa de disciplina si ca lipsesc nemotivat ca ei nu primesc notificarea.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Eu am acceptat sa mai stau maxim 7 zile sa facem inventarul la intoarcerea sefului ca nu e in Bucuresti(cica) si imediat dupa inventar sa plec.
Dar ma face sa cred ca ma tot amana.
Ce sa fac? Daca plec si ma scoate lipsa la inventar(desi avem camere)...cum mi-a si atras atentia ca s-ar pute intampla...
Daca nu ati luat in primire, pe baza de semnatura, gestiunea magazinului, nu sunteti legata de efectuarea inventarului si nu puteti notifica angajatorul.
Chiar daca nu ati luat pe semnatura gestiunea, raspunderea patrimoniala a dvs se poate angaja totusi in cazul unei eventuale lipse in gestiune.
Eu am luat pe semnatura gestiunea am facut inventar la deschiderea magazinului.
Vreau sa iau parte la inventar si sper sa revina seful la magazin pe 20 aug asa cum a zis si sa facem inventarul.Sper doar sa nu ma mai amane ca atunci ar fii o problema.Faza e ca nu-mi rasp nici la tel nici la msj nici la mail pe motiv ca e plecat din tara ...
Si altceva: au dreptul sa nu-mi plateasca salariul pe motiv ca sunt in proba de lucru? Auzit astfel de variante de la alte cazuri.

Si ce pot face in cazul in care ma tot amana cu inventarul ?
Ca eu una ast inventarul si dupa rezultatul lui vreausa plec cu notificarea.

Plus ca eu am o cheie de la magazin cu care inchid si plec iar administratorul imi spune ca trebuie sa vrb cu patronul si lui trebuie sa ii inmanez cheia. (Administratorul este tatal patronului-afacerea este in familie si normal ca isi tin partea iar eu sunt un simplu angajat= sclav)
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
freeelis a scris:

Chiar daca nu ati luat pe semnatura gestiunea, raspunderea patrimoniala a dvs se poate angaja totusi in cazul unei eventuale lipse in gestiune.

Da. dar trebuie dovedit ca o eventuala lipsa in gestiune este cauzata de doamna (filmari cu camera, documente semnate, martori ca a sustras cev ... etc).

In cazul in care ar fi semnat pentru primirea in gestiune si se constata lipsa (in baza inventarierii) doamna ar fi trebuit sa vina cu dovezi ca nu a produs niciun prejudiciu. .... corect?

Mie mi se pare foarte important acest aspect. La urma urmei de unde sa stie dansa valoarea gestiunii care ar fi primit-o daca nu i s-ar fi predat pe semnatura?

In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul . El trebuie sa faca dovada existentei prejudiciului.

Utilizatorul a mentionat :
Eu am luat pe semnatura gestiunea am facut inventar la deschiderea magazinului....

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Inventarul este obligatoriu la demisionare? razvanf razvanf Am lucrat 2 luni la o societate ca gestionar la un magazin cu o gestiune de peste un miliard. Zilele trecute mi-am depus demisia si am primit ca raspuns ... (vezi toată discuția)
Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată minus obținută prin intimidare. cum mă pot apăra? Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)