avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notariat - act gresit, doua plati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notariat - act gresit, doua plati

Buna ziua!
Sunt un student ce doreste sa plece cu bursa in strainatate si am fost nevoit sa
legalizez un contract financiar cu garant pentru a putea primi banii de bursa.
Am fost la un notariat, unde i-am specificat doamnei notar sa vorbeasca la telefon cu cei de la Relatii Internationale pentru a nu aparea dificultati. Dar dumneaei mi-a spus ca stie, ca a mai facut si ca datele de pe formularul tipizat de cei de la Relatii Internationale nu corespunde cu formularul lor, astfel a preluat datele si le-a scris pe formularul dumneaei. Pe langa asta mi-a retinut o declaratie de venit pe care trebuia sa o depun la dosarul pentru cei de la Relatii Internationale. (Locuiesc la 170 km distanta doar dus) . Am facut un drum pentru ca lipsea declaratia de venit al garantului. Dupa ce am obtinut o noua declaratie de venit am plecat iar la dei de la Relatii Internationale care din nou m-au trimis acasa pentru ca de aceasta data au observat ca nu e valabil nici formularul doamnei notar. Am sunat-o atunci si am convins-o cu greu sa vorbeasca cu un reprezentant de la Relatii Internationale care i-a explicat ce s-a intamplat. Formularul doamnei notar era de anul trecut si anul acesta se foloseste alt tip de formular pentru Contractul Financiar. Doamna notar a recunoscut greseala si m-a chemat sa imi legalizeze din nou actul. Am mers la biroul dumneaei dupa ce am reusit sa stabilesc o noua zi in care garantul sa fie disponibil pentru a veni sa semneze. Pentru primul act mi-a cerut 100 RON pe care i-am achitat degeaba si pentru care am pierdut timp si bani pe drumuri. Si acum imi cere din nou inca 62 RON spunandu-mi ca e un alt act si ca e munca ei, pe langa asta mi-a retinut actele si m-a amenintat ca mi le anuleaza daca nu platesc.

Va rog frumos, ajutati-ma, spunan-du-mi cum as putea sa procedez. Am cheltuit multi bani inutil. Si am incercat sa depun actele cat ma repede pentru ca nu sunt intr-o situatie finantiara tocmai buna si bursa imi este virata pe card abia dupa 30 de zile de la validarea dosarului si eu plec peste 2 saptamani.
Cel mai recent răspuns: ContSters324317 , utilizator 20:39, 19 August 2014
Spuneti-i sa modifice actul initial , nu e treaba dvs. cum face dar sa nu va mai ia bani.
Actul initial nu poate fi modificat pentru ca in ciuda faptului ca i-am precizat sa vorbeasca cu cei de la Relatii Internationale, dumneaei a spus ca stie despre ce este vorba si mi-a facut actul dar pe baza unui formular mai vechi. Chiar dumneaei a zis ca a gresit pentru ca e un formular care e fost valabil cu un an in urma si acum trebuia sa transpuna datele pe un formular valabil incepand de anul acesta.
Am depus plangere la OPC. Am fost constrans sa platesc a doua oara din cauza ca nu mai am timp, actele trebuiau depuse la biroul de Relatii Internationale mult mai devreme. Va trebui sa stau 2 sau 3 saptamani fara bursa dupa ce ajung in Franta, bani din care trebuie sa platesc si chiria. :))
Nu stiu daca am procedat bine dar nu este corect sa ramana asa. Ma voi informa in continuare. Nu cred ca litera legii este scrisa in dezavantajul nostru.
cred ca ar trebui sa va adresati cu o sesizare si la camera notarilor publici sau corpul notarilor publici cum s-o mai fi numind acum, si le expuneti situatia.
dansii ar trebui sa poata sa dispuna masuri pentru cei care fac parte din organizatia lor.
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necasare la depunerea formularului 602 rex70 rex70 Buna ziua, m-ar interesa ce documente trebuie atasate de un cetatean roman cu domiciliul in SUA de aproape 20 de ani, care obtine venituri din inchirierea ... (vezi toată discuția)
Declaratia notarial are valoare juridica sau poate fi cotat ca document juridic carmennecula carmennecula Ex: Declaratia notariala ca o persoana nu obtine venituri de orice fel si de orice natura, pt un dosar de bursa sociala la facultate este cotat ca document ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala sergiu2011 sergiu2011 Buna ziua. Avand in vedere ca mama e divortata de prin \'90,iar in momentul de fata e plecata in strainatate la munca,as dori sa imi spuneti daca la ... (vezi toată discuția)