avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Regularizare, neindicarea martorului in cererea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Regularizare, neindicarea martorului in cererea de chemare in judecata

In urma cu 2 luni am introdus o cerere de chemare in judecata. Ca probatoriu am mentionat inscrisuri si proba cu martori (insa fara a mentiona numele si adresa acestora).
In aproximativ 2 saptamani primesc o adresa prin care mi se comunica obligatia de a timbra si de a indica martorii.
In termen legal am indeplinit obligatia de a timbra fara insa a mentiona si martorii. Nu i-am mentionat pt ca intre timp am hotarat sa renunt la aceasta proba si am considerat ca nementionandu-i voi fi decazut din dreptul de a mai propune aceasta proba.

Astazi observ pe portal ca cererea mi-a fost anulata.

Motivele nu le cunosc deoarece nu mi-a fost comunicata inca incheierea, insa banuiesc motivul a fost lipsa mentionarii martorilor.

Intrebarea mea este: In situatia prezentata se impunea anularea cererii sau decaderea?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 15:43, 18 August 2014
Potrivit art.200 alin 3 in cazul in care nu indepliniti obligatiile de completare a cererii sanctiunea este anularea. Este singura sanctiune avuta in vedere de cpc.
Ma gandesc daca nu cumva neindicarea martorilor ar putea fi interpretata ca o renuntare tacita la aceasta proba?
CAnd textul legii impune o anumita sanctiune (anularea) atunci nu poate fi aplicata o alta sanctiune neprevazuta de lege ... sub nicio motivatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din proba (martori si inscrisuri) smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat in prima cauza pe noul Cpc. Recunosc ca nu sunt familiarizat cu noua procedura. Cauza e litigiu de munca. Problema: reclamantul ... (vezi toată discuția)
In cuprinsul actiuni de divort sperantagabi sperantagabi in cuprinsul actiuni de divort nu sunt martori numiti cu nume si adresa specificinduse ca vor fi prezentate la prima infatisare la cere se prezinta un avocat ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna solutia data de instanta in cazul unui dosar de anulare p.v. de contraventie? digxxx digxxx In plangerea contraventionala am facut referire la martorul asistent consemnata de politist in procesul verbal de contraventie, unde nu apare decat numele si ... (vezi toată discuția)