avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptie de neconstitutionalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptie de neconstitutionalitate

As vrea sa adresez o intrebare : acum cateva luni mi s-a suspendat permisul de conducere pentru depasirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h,si anume pentru faptul ca circulam cu 102 km/h...
Actiunea am pierdut-o la fond si nici nu-mi mai fac iluzii ca mai pot castiga la recurs.
Problema pe care o am este ca sotia mea este insarcinata(in trecut a mai pierdut o sarcina in luna 8-a...) si din 3 in 3 saptamani trebuie sa fac drumuri la Bucuresti la consultatie(noi suntem din Tg-Jiu si doctorii de aici...mai bine nu mai zic).
Trebuie sa fac cumva sa o mai "lungesc"cum se zice si singura idee a fost sa introduc o exceptie de neconstitutionalitate,in ideea ca sa se trimita dosarul la ICCJ si astfel sa mai trag de timp.
Ma puteti ajuta cu o idee de exeptie de formulat?(adica sa nu mi se respinga cererea).
Va multumesc!
ptr. tavitavi :

În ceea ce argumentati dumneavoastra nu vad nici o exceptie de neconstitutionalitate.
Ce atacati de fapt ca ar fi neconstitutional?
Mai mult de atat subscriu la raspunsul colegului Av. Lascoschi.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
Ca sa fiu mai clar ,doresc sa invoc faptul ca articolul care prevede ca detectarea vitezei de deplasare, si in functie de aceasta sanctionarea celor vinovati ,este incomplet formulat.Poate nu stiu eu sa ma exprim bine,dar ideea e urmatoarea:IPJ spune ca a detectat viteza de deplasare cu un aparat legal,ceea este si adevarat.
DAR: de fapt IPJ a detectat viteza mea de deplasare nu cu o exactitate de 100% ci doar de 96%,deoarece asa prevede normativul aplicabil la verificarea metrologica a aparatului cu care s-a facut inregistrarea.
Asadar sanctionarea mea (sau a oricui) SI CU SANCTIUNE COMPLEMENTARA(retinerea permisului pe 90 zile) este pusa sub semnul intrebarii,deoarece 102 poate sa fie si 98,daca se ia in considerare marja de eroare.
Exista totusi un document care ar putea clarifica acest aspect in proportie de 100%.Acest document se numeste Certificat de Etalonare.Se elibereaza de catre orice laborator de metrologie autorizat,are aspect tabelar si poate face corectia cu valoare conventional adevarata a masurandului,in acest caz-viteza de deplasare.
Problema este ca atata vreme cat acest document lipseste nu se poate face aceasta corectie.Daca aparatul radar ar avea o eroare de sub 1%(asa cum au de fapt cam TOATE mijloacele de masurare supuse obligatoriu controlului metrologic al statului) ar fi foarte greu de invocat acest aspect.
Dar cat timp aparatul radar opereaza cu asemenea eroare grosolana,eu zic ca pe buna dreptate se poate invoca eroarea aparatului,chiar sub aspectul ca un mijloc de masurare folosit in domeniile de interes public(cum este si determinarea vitezei de deplasare in sensul OG20/92) ar trebui sa fie declarat legal doar daca ar detine pe langa buletinul de verificare si acest certificat de etalonare,document care ar elimina orice urma de indoiala privind corectitudinea masurarilor-pentru ca practic eu am fost sanctionat in urma unei masurari cu un anume aparat.
Acest aparat nu este Dumnezeu,ci este facut de oameni,care nu sunt perfecti.
Practic,eu inteleg ca sunt vinovat de producerea acestei contraventii complementare in proportie de 96% iar in proportie de 4% as fi nevinovat.
Eu inteleg ca 96% e o probabilitate destul de mare,dar daca?...
Si din cate imi aduc aminte exista un principiu de Drept universal care spune ca decat sa condamni un nevinovat mai bine sa scape o mie de vinovati...
Aparea este si ramane de fond.
Chiar si principiul invocat de dvs constituie tot o invocare si aparare pe fondul cauzei.
Exceptia de neconstitutionalitate se formuleaza altfel sub aspectul apararii in drept.
Mda,cred ca aveti dreptate cu acest punct de vedere.
OK,ajutati-ma atunci cu o idee...
Dupa cum vedeti sunt usor disperat sa rezolv aceasta problema.
O idee ,ceva...
ajutor!!!!
Solicitati instantei proba cu inscrisuri in cadrul careia cereti o adresa catre BRML pentru obtinerea acelui certificat. Sau, alternativ, cereti sa va puna dv. in vedere sa-l obtineti...
Asa mai puteti trage de timp, mai trec ceva luni de vara...
Nu stim in ce stadiu e recursul. Cand e termenul.

Alte discuții în legătură

Expertiză împotriva aparatului radar al poliției cezarad cezarad Vă rog să îmi spuneți și mie cum aș putea combate proba cu înregistrarea de pe apartul radar al Poliției ? Să presupunem că pe înregistrări nu se ... (vezi toată discuția)
Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)