avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu post natal - conditii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu post natal - conditii

Buna ziua!

Va deranjez si eu cu o intrebare! Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc pe 15 ianuarie 2015, insa eu implinesc la locul de munca 1 an pe data de 7 ianuarie 2015. Daca se intampla sa nasc mai devreme mai beneficiez de banutii pe care ar trebui sa-i primesc (concediu maternal) ? Si, ar trebui sa ma duc la munca obligatoriu pana pe 07.01.2015 sau pot beneficia de medical? Multumesc pentru ajutor
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
niculai_elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:08, 19 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) beneficiati asa cum vi s-a spus mai sus.

2. - Daca veti naste in ianuarie 2015 cele 12 luni eligibile pentru pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC), si indemnizatia aferenta, sunt februarie 2014 - ianuarie 2015.
- Dvs. sunteti angajata din ianuarie 2014 asa ca veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Romycriss Romycriss Sunt angajata din data de 2 noiembrie 2015 cu contract pe nedeterminat si este primul serviciu in Romania (pana acum am lucrat fara contract in afara tarii) ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac...!!! sorina5 sorina5 sunt insarcinata...am o luna jumatate si nu stiu ce sa fac .....lucrez cu contract de munk din luna aprilie...contract la 4 ore...preschimbat la opt ore in ... (vezi toată discuția)