avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,
Pe 3.05.2014 s-a nascut copilul nostru. Mama a beneficiat de concediu pre si postnatal de pe data de 30.04.2014 - 31.08.2014.
De la 1.09.2014 ar trebui sa intre tatal copilului in Concediu CC, insa mama mai are dreptul la 12 zile de Concediu de Odihna pe care le poate lua doar in luna septembrie (deoarece lucreaza in invatam universitar si din Octombrie se incepe un nou an universitar, etc.).
Intrebari:
1.mama poate lua zilele de CO in prelungirea concediului postnatal, iar abia apoi sa intre tatal in CCC? Afecteaza aceasta decizie indemnizatia de CC?
2.este necesar ca CCC (luat de tata) sa fie in prelungirea Concediului postnatal sau CO (luat de mama), sau se poate opta pt o data ulterioara...de exemplu, in cazul de fata 1.10.2014? (adica pana la 31.08.2014 postnatal, 1.09-11.09 CO (mama) si abia de la 1.10.2014 CCC pt tata)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:00, 19 August 2014
1. - Tatal copilului poate intra in CCC incepand cu ziua urmatoare ultimei zile de concediu postnatal al mamei.
- Dupa concediul de maternitate (in prelungirea lui) mama poate solicita concediu de odihna chiar daca tatal este, in acest timp, in CCC (nu este nici o legatura intre aceste concedii).

2. - CCC se acorda la cerere si pote fi solicitat dupa ce se termina conecdiul de maternitate al mamei dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
- Adica tatal poate solicita CCC oricand inainte de a implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post natal BoarIonut BoarIonut Doresc sa stiu daca eu ca tata o sa intru in post natal trebui sa lucrez inca 42 de zile de la nasterea copilului? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil IldikoB IldikoB Buna ziua, Am o situatie si nu stiu cum e corect: Salariata gravida lucreaza momentan si va naste la sfarsitul lunii mai al doilea copil. Pentru primul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna intre concediu de maternitate si cic cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Am zile de CO ramase si voiam sa le iau dupa ce se termina concediul de maternitate, inainte sa intru in concediul de cresterea copilului si mi s-a ... (vezi toată discuția)