avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

Buna ziua. Am o mare problema... ma numesc Marie, am 23 de ani si sunt casatorita de 2ani...am un copil de 1,9ani... eu si sotul ne-am cunoscut in liceu cand aveam 16ani, fiind colegi de clasa... toate bune si frumoase pana acum 3ani cand sotul sa operat pe cord deschis. ...de atunci s-au schimbat toate...dupa 2luni de la operație a inceput sa bea, si sa ne certam mereu...de la un timp e si violent...de gelos nu mai zic.... baga banii la jocuri de noroc...face datorii de cate 3-4mil pe luna pe băutura...acasa ajunge dupa ora 10-11seara...el terminând serviciul la 7... duminica si in zilele de sărbătoare isi cauta mereu de lucru sa plece de acasa...cat despre copil nu are timp niciodată. ..tipa la el...il izbeste cateodata... stiu ca acest mediu nu este bun pentru creșterea copilului de aceea vreau sa divortez... dar mie frica sa nu imi ia copilul...parintii lui avand bani si pile... va rog dati-mi un sfat...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:03, 21 August 2014
daca sunteti hotarata, solicitati divortul din culpa exclusiva a paratului (sotului) cu motivele detaliate pe care le-ati enumerat mai sus. copilul avand o varsta atat de mica si pentru ca dvs va ocupati indeaproape de cresterea si educarea lui solicitati ca locuint aminorului sa fie la locuinta dvs (unde aveti domiciliul sau unde veti sta la momentul introducerii actiunii) consultati un avocat din zona dvs. veti avea nevoie de indrumare juridica de specialitate.
Unde locuiti, in casa cui si unde veti locui cu copilul dupa divort ?
e bne sa fiti dvsd. hotarata sa incepeti o astfel de actyiune, in rerst, nimeni nu va poate obliga sa stati cu o persoana care va face nefericita si nici copilul nu este protejat.

Cat despre violenta sa atat impotriva dvs. cat si a copilului, e bine sa aveti dovezi ca asta se intampla . Pilele lasati-le la o parte, instanta va tine cont , in primul rand, de interesul major al copilului si va da o hotarare pentru protejarea acestuia.
Avand in vedere ca sotul dvs. nu prea sta pe acasa, iar de cresterea si educarea minorului este dezinteresat, aveti posibilitatea sa plecati impreuna cu minorul la parinti sau rude care va pot ajuta intr-o astfel de situatie sau sa va inchiriati o locuinta daca aveti posibilitatea , iar pe langa actiunea de divort, sa promovati o ordonanta presedintiala pe calea careia sa solicitati stabilirea provizorie a locuintei minorului la domiciliul dvs. ( noul domiciliu unde veti locui cu minorul) si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestuia, pana la solutionarea definitiva a actiunii de divort.
Aveti nevoie de o locuinta decenta, unde sa aveti conditii optime de crestere si educare a minorului ( se va afectua o ancheta psihosociala in ambele dosare - daca va hotarati sa formulati ambele actiuni) si de probe din care sa rezulte situatia expusa .
Motive de divort aveti.
Problema locuintei copilului trebuie insa abordata cu mare atentie.
Daca are pile si e si la tara tatal poate avea sanse sa castige copilul si trebuie mare atentie la proces.
Nu e deloc recomandabil sa nu aiba avocat la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la domiciliul conjugal safety safety Soția a părăsit domiciliul conjugal și a luat și minorul (copilul comun al soților) cu ea, locuind acum la parintii sai. Domiciliul conjugal este ... (vezi toată discuția)
Divorț Muck Muck Bună mă numesc Irina sunt în Anglia de doi ani,am doi copii minori în țară. Anul trecut am băgat divorț de soțul meu dar nu am mai continuat. Voi ... (vezi toată discuția)
Divort BO BO vreau sa pun cerere de divort dar sotul meu ma ameninta ca imi ia copii.(7ani,2,6ani,si2 luni).motivul:nepotrivire de caracter.as vrea sa stiu daca am castig ... (vezi toată discuția)