avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare de plata - consecinte care decurg
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare de plata - consecinte care decurg

Problema :

Am avut un abonament la Orange pe 12 luni pentru un telefon cu abonament inclus. Cand am luat telefonul mi s-a spus ca trebuie sa platesc cea de-a 12 a luna din abonament inca de atunci ceea ce am si facut.

Cand am ajuns la finele contractului am sunat de 2 ori la relatii cu clientii unde m-au asigurat ca nu va mai trebui platita luna 12, am fost si la ghiseu unde am facut cerere de reziliere abonament si m-am reasigurat ca lucrurile stau asa cum am stabilit.

Bineinteles ca dupa mi-a venit factura si pe luna 12 si ca nici abonamentul nu mi l-au inchis.

Din cauza problemelor serioase de sanatate de la acea vreme dar si a faptului ca facusem tot ce imi statuse in putinta la acea vreme ca sa nu ajungem aici nu am purces la a ma lupta cu ei si sa fac sesizari pe la OPC si alte organisme abilitate.
Astea se intamplau la finele anului trecut.

Recent primesc notificare de la Kruk Romania sa platesc fabuloasa suma restanta de 50 de lei noi ( care reprezenta contravaloarea ultimei luni de abonament ).

Cica pana de curand am fost in faza de procedura amiabila a procesului de colectare a "fabuloasei" sume iar de acum suntem in faza :

1. Depunerea actiunilor in instanta pentru a obtine o sentinta judecatoreasca impotriva mea.

2. Inceperea procedurii de executare silita asupra tuturor veniturilor, conturilor, bunurilor si proprietatilor pe care le detin.

3. Plata cheltuielilor de judecata si a celor de executare silita.

Intrebarile mele pentru dvs :

1. Asta e prosteala specifica fazei de intimidare a "rau platinicilor" cu procese pentru sume de 50 de lei sau astia sunt atat de tampi incat sa mearga pana intr-acolo pentru sume derizorii mai ales ca dreptatea nu e de partea lor?

2. In prezent nu inregistrez venituri la vedere, conturi sau carduri bancare alimentate sau proprietati ci doar bunuri precum electrocasnice pe numele meu. In eventualitatea unui proces se pot atinge de electrocasnicele mele ?:) Sau daca nu am venituri acum si exista o sentinta impotriva mea ce-or sa-mi faca? O sa astepte pana voi inregistra venituri ca sa-si recupereze prejudiciul? :))

3. Cum se poate vorbi de executare silita pentru o datorie de 50 de lei in Romania lui 2014 ? Si de ce sunt altii care nu primesc notificari din astea de 2 lei pentru datorii mult mai consistente ?

4. Dreptatea fiind de partea mea nu intentionez sa le dau niciun cent, exact cum am facut si pana acum.



Va multumesc si astept lamuririle dvs!
Cel mai recent răspuns: Dorky , utilizator 19:39, 20 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Se poate verifica legal daca un individ inregistreaza venituri la vedere sau detine bunuri imobile si mobile inainte de o hotarare judecatoreasca pentru asa ceva?

Ce mi se pare interesant e ca stiu personal oameni care au contractat imprumuturi la banci sau institutii financiare in valoare de mii de lei unori si peste 10.000 de lei iar unii au mari probleme de n-au reusit sa plateasca si nu mai platesc de ani de zile, inclusiv la IFN-uri precum Provident si in afara de amenintari verbale nimeni din ei n-a patit nimic.


Astept si eu cu mare interes alte opinii si pareri despre situatie si va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi executat si daca da ce risc ? Dorky Dorky La finele anului 2012 am contractat un telefon cu abonament in valoare de 12€ pe o durata de 12 luni de la o societate afiliata Orange Romania. La ... (vezi toată discuția)
Restante facturi telefon alexandru1991 alexandru1991 Buna ziua.Am abonament la cosmote si nu am platit factura de 3 luni.Daca nu le mai platesc nimic pot sa ma dea in judecata ? Pot executa silit bunuri ? (vezi toată discuția)
Daca nu platesc ,ce pot pati ? lorelai012 lorelai012 Am primit o instintare de plata ,precum am de plata o factura la un abonament de telefon .Suma este de 618 si o datorez din data de 06.07.2010.Intrebarea este ... (vezi toată discuția)