avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident circulatie art 184
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident circulatie art 184

Am lovit in urma cu cateva zile o batrana. Ea traversa neregulamentar, eu dadeam cu spatele, a recunoscut ca m-a vazut efectuand manevra, dar totusi s-a bagat in spatele masinii. Ea a cazut si s-a julit la cot si a avut un cucui la cap, in rest nimic. M-am gandit bine inainte si cu toate ca nu vroia, am luat-o si am dus-o la primul spital. ( din cate stiu poate sa depuna plangere pt fuga de la locul accidentului, daca o invatza cineva pt bani ). A venit politia, au constatat culpa comuna art 184. La spital doctorul i-a recomandat o zi de spitalizare sa se linisteasca, dar aceasta a refuzat.
Eu am fost mai mult decat corect intreband-o ce pretentii are si la inceput mi-a spus ca nu vrea nimic, si ca nu va depune plangere. Dar dupa o zi, a inceput cu apropourile, mi-a cerut 3 milioane, bani pe care i-am dat, dar se pare ca nu i-au ajuns si a doua zi a cerut mai mult. Ce pot sa fac sa ies din aceasta situatie mai repede, in afara de calea impacarii? Ce se poate intampla daca depune plangere ?
Mentionez ca fiica ei este doctor si mi-a adus la cunostinta subtil ca ii poate face rost de un certificat medico-legal peste 60 zile ( oare se poate tinand cont ca cei de la spitalul de urgenta unde au dus-o nu au constatat nimic altceva in afara de julituri si un cucui ?).
Astept un sfat
multumesc !
Un certificat medico-legal fals poate fi atacat cu certificatul de la urgenta.
Ati facut chitanta de mana pentru sumele date batranei ?
Daca depune plangere ? Pentru ce ? Poate in civil pentru daune morale... Pentru asta e bine sa aveti chitantele de mana.

In rest stati linistit, babuta bate fierul cat e cald...

Cu stima,
Av. Dinu
Din pacate chitanta de mana nu am facut si am gresit.
Sa depuna plangere banuiesc ca pt mai multi bani.
Oricum ma interesau care sunt sansele sa ma aleg cu dosar penal din treaba asta, si daca se ajunge in tribunal si are castig de cauza la daune morale, eu sunt student, si cam ce suma ar putea sa imi ceara ?
Nu te vei alege cu plimbari pe holurile tribunalului pentru ca nu se va ajunge acolo. Ai spus ca politia a constatat culpa comuna... asa ca procurorul va dispune neinceperea urmaririi penale.
Acest fapt ii va taia elanul babutei sa te cheme ulterior in judecata pentru daune morale.
Daca este adevarat ca a avut doar o julitura si un cucui, stai linistit. Si daca alergai dupa tramvai si o tranteai se putea lovi mai rau... Unii oameni sunt chiar nesimtiti...

Oricum, daca se schimba cu ceva situatia nu ezita sa apelezi la un avocat, macar pentru o consultatie.

Av. Dinu
Culpa comuna n-ar fi un impediment pentru raspundere.
Problema e ca nu cred ca s-ar fi putut da certificat medical nici macar pentru 10 zile, daramite pentru 60. Cred ca nu s-a putut ajunge la o alta solutie decat neinceperea urmaririi penale.

Pentru ca a trecut ceva vreme de cand ati postat problema dvs, nu ne spuneti si noua ce s-a intamplat mai departe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu cateva saptamani am fost lovita de un baiat ... Lungu Daria Lungu Daria Buna ziua, in urma cu cateva saptamani am fost lovita de un baiat cu pumnul in pumn. Ca sa explic mai bine, voiam sa batem pumnul si cand am ridicat pumnul m-a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Zile de ingrijire medico-legala jinxy2129 jinxy2129 Salut! Am avut un accident in urma cu cateva zile in care a fost implicat un motociclist care a suferit contuzii usoare si julituri. In aceeassi seara in ... (vezi toată discuția)