Buna ziua! Am decis sa divortez, sotul meu este plecat in voiaj, munceste ca marinar. Se intoarce abia in februarie 2015 si eu nu as vrea sa astept, as dori sa intentez actiunea de divort. Avem si un copil de trei ani. Motivele sunt multe, mai putin violenta fizica, locuim cu parintii mei si nu si-a permis. Nu stiu de unde sa incep, care sunt pasii, pot divorta in lipsa lui sau macar sa incep divortul in lipsa lui? Vreau sa termin cu aceasta tentativa de casnicie, sa imi vad de viata si copil mai departe, cu el stagnez, sunt tanara si nu mai vreau sa tot astept pentru ca nu am ce. El stie, mi-a scris ca-i de acord dar nu cred ca un mail la prima reactie are vreo valoare.
Va multumesc anticipat!
Pentru autoritatea parinteasca exclusiva trebuie sa demonstrati ca este in interesul copilului sa decideti doar dvs pentru el.
Un argument ar fi ca domnul este plecat in marea majoritate a timpului si nu poate sa-si dea acordul in timp util.
Faptul ca dvs nu vreti sa depindeti de el nu este un argument, la fel si posibilitatea unei eventuale vacante in afara tarii.
Divort cu minor
ioanaotilia
buna-ziua. m-am casatorit cu tatal copilului meu in ianuarie 2014, cand cel mic avea deja un an si o luna. am trait in concubinaj cu acesta din nov 2012. dar ... (vezi toată discuția)
Divort
dahoredianamariana
buna ziua, asi dori daca se poate sa ma indrume cineva ce sa fac si cum sa procedez in situatia in care sotul meu a plecat de acasa si si-a abandonat familia ... (vezi toată discuția)