avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

buna ziua! daca am fost concediat pentru ca s-a restructurat postul pe care am lucrat eu, beneficiez de salariu compensatoriu? am citit in lege ca da dar ce trebuie sa fac daca nu am primit ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 18 Mai 2009
Buna ziua,

- discutati cu angajatorul si vedeti daca situatia se poate remedia pe cale amiabila .
-in caz contrar adresati-va ITM-ului cu o sesizare de incalcare a acestui drept
Aveti baza legala in CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarzierea la plata salariilor si desfacerea c.i.m Ciobanu Genoveva Ciobanu Genoveva Sunt angajata de la 1 aprilie 2009 in cadrul Filialei unui partid si pana in prezent nu mi-am primit drepturile banesti. Mentionez ca am fost angajata cu ... (vezi toată discuția)
Cum sa formulez o cerere ? ciprian22 ciprian22 va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere catre societate care m-a concediat din motive de criza mondiala conform art 66 fara a-mi acorda un salariu ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu-in instanta?(art.78-cm) ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa stiu,in cazul in care se da in judecata societatea(angajatorul),pe motiv ca nu a achitat drepturi salariale,in urma desfacerii CIM,cu ... (vezi toată discuția)