mi se cere restituirea indemnizatiei pe ultimele 3 luni, inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, cand eram in ccc. nu am avut alte venituri. perioada pentru care mi se cer banii este din iului-septembrie 2011. este normal. ce trebuie sa fac
1. Nu stiu ce intelegeti dvs. prin a fi mai explicit, v-am spus ca nu avem de unde sti noi motivul invocat de AJPIS daca nu vi l-au spus ei.
2. Vedeti care pot fi aceste motive in OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
(1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
c) beneficiarul se afla in situatia prevazuta la art. 38 alin. (7).
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti;
b) beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea incredintarii copilului spre adoptie;
d) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege in vederea mentinerii masurii de plasament;
e) beneficiarul executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla in arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile;
f) copilul este abandonat ori este internat intr-o institutie de ocrotire publica sau privata;
g) beneficiarul a decedat;
h) in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12;
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
j) se constata ca timp de 3 luni consecutive se inregistreaza mandate postale returnate;
k) beneficiarul se afla in situatia prevazuta la art. 38 alin. (4).
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu. Prevederile se aplica si in cazul consilierilor locali.
Ce inseamna "controlul bazat pe risc" v-am explicat mai sus.
Dvs ati depus anumite documente care sunt verificate ,in baza prevederilor legale si a atributiilor prevazute de lege pentru ANPIS si AJPIS, la diferite institutii ale statului ,ANAF, DGFP si/sau ITM.
Probabil ca documentele depuse de dvs nu sunt conforme cu bazele de date ale acestor institutii.
Va dau un exemplu, o salariata a intrat in CCC, a depus documentele pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC si ,ulterior ,s-a constat fie ca a realizat venituri, fie ca angajatorul a omis sa-i suspende c.i.m. , fie ca apare in baza de date a I.M. cu un c.i.m. activ etc.
multumesc pt raspunsuri. Oricum este o situatie neplacuta. Necesita timp si drumuri. Eu nu am realizat alte venituri si am decizie de incetare a cim pe 2 ani. Sper sa se rezolve. Inca o intrebare . Daca tocmai s-a votat legea amnistiei mai trebuie ceva facut din partea celor in cauza?