avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... restituire indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

restituire indemnizatie

mi se cere restituirea indemnizatiei pe ultimele 3 luni, inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului, cand eram in ccc. nu am avut alte venituri. perioada pentru care mi se cer banii este din iului-septembrie 2011. este normal. ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 20 August 2014
Proiectul de Lege a amnistiei vizeaza persoanele obligate sa restituie bani, din erori administrative.

Din proiectul de lege prezentat în dezbatere publică de Ministerul Muncii si aprobat de Guvern rezultă că doar mamele care au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului calculate greşit vor fi amnistiate, nu şi cele care au folosit documente eliberate cu nerespectarea legii sau care au declarat lucruri neconforme cu realitatea.
Buna ziua,
In aceeasi situatie sunt si eu. Mi se cere printr-o decizie restituirea indemnizatiei pe ultimele 3 luni, inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului ,si o alta pt urmatoarele 4 luni deoarece am optat pentru prelungirea CIC pana la 3 ani. Mentionez ca nu am realizat venituri impozabile in aceste 7 luni. Va rog sa-mi spuneti daca este vreo lege, un articol ceva care sa prevada ca este interzis sa te intorci la munca inainte de implinirea varstei de 3 ani in cazul copilului cu handicap (grad 3), pt ca alt motiv sincer nu gasesc la aceasta mare aberatie. Imi puteti da un raspuns cum ar trebui sa formulez contestatia si daca trebuie sa anexez documente pt ca sincer nu stiu cum se procedeaza in acest caz. Multumesc,
1. Daca ati avut o perioada in care ati primit si salariu si indemnziatie pentru CCC atunci trebuie sa restituiti indemnizatia primita (conform legii actuale).

2. - Daca incasarea necuvenita a indemnizatiei se datoreaza functionarilor de la AJPIS atunci legea propusa ieri de Guvern spune ca nu veti mai restitui banii.
- Dar deocamdata nu este adoptat acest proiect de lege.
astazi impreuna cu un jurist am facut o contestatie pe care o s-o depun maine. deasemeni am luat extrasul de cont pe perioada ccc si suma este aceeasi pe perioada celor 2 ani., nimic mai mult pe lunile pt care mi se cer banii inapoi. Dupa contestatie, daca nu am un raspuns favorabil, voi merge la tribunal
In pararel cu aceasta contestatie, verificati si la ANAF daca figurati cu venituri in acea perioada, precum si la ITM daca figurati cu un c.i.m. activ.

Alte discuții în legătură

Am obtinut venituri in timpul ccc - voi restitui indemnizatia? bogdanvere bogdanvere am si eu o problema am fost un an in indemnizatia de cresterea copilului si am avut si un contract de colaborate cu o firma de curierat unde imi oprea in ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil Lie09 Lie09 Ce se poate întâmpla dacă sunt în concediu de creștere a copilului si plec la muncă in afara? (vezi toată discuția)
Venit suplimentar realizat in timpul concediului pentru cresterea copilului stefi27 stefi27 Buna ziua Anul trecut, in luna februarie am realizat un venit suplimentar, rezultat din pilon pensii(P2). In acea perioada eram in concediu post natal, inca ... (vezi toată discuția)