avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Descariu v. Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Descariu v. Romania

Buna ziua,
In motivarea unei sentinte pe care am primit-o recent, instanta pomeneste de cazul Descariu s.a. contra Romaniei. Nu am reusit sa gasesc nicio referire pe net la acest caz, si m-ar intresa sa-l citesc. Stie cineva unde sau cum poate fi gasit?
Cel mai recent răspuns: Calul , utilizator 12:35, 19 Mai 2009
puteti da detalii referitor la cazul descariu (era sentinta Tribunalului, curtii de apel, ICCJ)
[ link extern ]
incercati aici
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
este vorba de repingerea, ca inadmisibila, a unei actiuni in constatare, dar considerata in revendicare, pe motivul nerespectarii principiului unanimitatii.sentinta a fost data de Judecatorie, e atacabila cu recurs.
situatia insa e un pic mai complexa.
am ajuns zilele trecute si pe site-ul asta, dar n-am gasit speta. iar acum linkul imi da load error, dar mai incerc.
pe de alta parte, am inteles ca CEDO, in cauza Lupas contra Romaniei, a combatut principiul unimitatii, considerand ca incalca art.6 al Conventiei.
Asa este, cauza Lupas e de baza in aceasta materie.

Daca doriti sa cautati o decizie CEDO, va recomand chiar sursa: [ link extern ]
Exista culegeri de decizii ale CEDO sau pe site [ link extern ] !

Alte discuții în legătură

Cauza emil burza contra romaniei doru6 doru6 Imi puteti spune, va rog, unde pot gasi textul integral al acestei cauze sau solutia dispusa de CEDO? Am cautat pe tot felul de site-uri, insa in zadar. As ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare luiza2008 luiza2008 Buna ziua, Am o mare rugaminte la dumneavoastra.As vrea sa stiu in ce conditii poate interveni renuntarea la judecata daca actiunea in revendicare a fost ... (vezi toată discuția)
Caut un formular CRISTY40 CRISTY40 Caut un formular tipizat pt a depune o plangere la CEDO, la care in locul limbii romane de jos sa fie cu limba portugheza, ca sa nu mai traduc cuvant cu ... (vezi toată discuția)