avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pe masina in rate
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pe masina in rate

Buna dimineata, am un credit luat la o banca in 2010 pe care nu am mai reusit sa il platesc datorita taierilor salariale ale bugetarilor in acea perioada mentionez ca am fost cadru M.A.I si am decis sa merg in strainatate pentru am achita onorabil cele 2 credite unul auto si o descoperire de card in valoare de 20800 lei. Fiind plecat am fost ajutat de fratele meu caruia ii trimiteam bani pt a plati ratele. Mentionez ca pentru a imi face lichidarea la lucru aveam nevoie de o hartie de la aceasta banca care mi-au eliberato cu conditia ca dobanda mea sa creasca de la 9 la 12,5 % si fortat de imprejurari am fost de acord. Dupa jumatate de an de plata la aceasta banca unde aveam descoperirea sa i se spuna fratelui meu ca nu mai are dreptul sa afle care este suma care trebuie depusa ci doar titularul, adica a venit sa depuna bani nu sa scoata moment care m-a scos din minti si dupa ce am sunat la Bucuresti si mi-au infirmat ca nu poate fi adevarat ca este o greseala am spus ca nu voi mai platii nimic. Este drept orgoliul nu este cea mai buna arma. Dupa nenumarate telefoane si amenintari au trecut 2 ani de liniste acum cateva zile au aparut un teanc de scrisori de amenintari pe adresa fratelui meu deoarece acolo am avut ultima adresa de corespondenta din tara si o suma exorbitanta de 30.000 ron care trebuie platita urgent ( mentionez ca din suma de 20800 ron au lipsit 13000 ron ) si sechestru pe bunurile pe care le detin. Detin doar un autovehicul marca dacia logan care este tot in rate la o alta banca pe care il platesc regulat iar in ultimul plic m-i se cere sa predau talonul si cartea masinii pentru ca este sechestru asupra ei datorita neplatii bancii cu descoperirea de card. Mentionez ca eu locuiesc din acest an in strainatate ma vor oprii aici si-mi vor confisca masina? Eu ce alternative am ca sincer sa merg in Romania sa le duc masina dupa aproape 4 ani in care eu nu am mai platit iar dansii si-au calculat dobanzile dupa bunul plac, nu cred, dar daca au nevoie de ea desi eu mai platesc rate la ea (credit auto) ii astept sa o ridice de la adresa de unde locuiesc. Imi cer scuze daca am parut putin ironic sau daca am postat gresit, orice sfat imi este de folos deoarece este o situatie stresanta si incorecta fata de ambele parti poate ma ajutati cu vreo solutie.
Multumesc anticipat si apreciez faptul sa ati realizat acest forum pentru oameni ca mine care au crezut ca bancile sunt "zana cea buna":))
Cu stima si respect Cosmin M.
Cel mai recent răspuns: iulian56 , utilizator 09:42, 22 August 2014
Asa cum stiti si dvs. orice suma se prescrie intr-un interval de 3 ani de zile daca nu intervine o intrerupere a prescriptiei; daca nu aveti de gand sa mai veniti in tara prea curand, va sfatuiesc sa nu va impacientati, daca nu aveti altceva pe numele dvs. in tara (in afara de Logan-ul respectiv), nu prea au ce sa va faca....si, intre timp, sumele datorate catre banci se pot prescrie!
Nu veniti Romania cu masina si - PA ->Banca
Daca veniti in tara cu masina , e posibil ca organele de politie sa va opreasca si sa va retina certif de imatriculare al masinii deoarece masina a fost comunicata la ei ca ,,fiind pusa sub sechestru"
Dupa 3 ani - daca nu se inregistreaza nici un act de intrerupere a prescriptiei - PA Banca
(dar nu le ,,plangeti de mila" au alte cai de recuperare a sumei pierdute - prin dobinzi, penalizari si alte maltrapazicuri)
- Incercati sa o vindeti acolo si sa cumparati alta masina pe alt nume (cineva apropiat) si incheiati un contract de comodat cu persoana respectiva prin care va pune la dispozitie permanenta folosirea masinii) si ati rezolvat problema
Stati linistit si nu va faceti probleme !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit - restanta mai mare de 3 ani. m1rc3a m1rc3a Buna ziua, Am primit un card de credit in lei anexat la un credit in euro acum 4 ani. Am epuizat limita de credit, si am platit cateva rate la cardul ... (vezi toată discuția)
Credite- imposibilitate plata ContSters313331 ContSters313331 Buna ziua! Am cumparat produse electronice de la Flanco cu plata in 60 de rate lunare , am dus ratele pana la capat imediat dupa ce-am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)