Buna ziua ma numesc Adrian si va cer ajutorul vostru.
In data de 05.08.2014 am facut un precontract sa cumpar o afacere la cheie dar mie imi trebuia o firma noua ca sa il pot cumpara a spus avocatul, atunci sa angajat el ca imi face firma in 3 zile pentru suma de 1200ron umbla el face tot ce e nevoie, problema e ca din date de 05.08.2014 pana in ziua de astazi ma tot mintea ca e gata maine, maine si iar maine ba ca nu e ceva ba cu nu e altceva. In data 14.08.2014 a spus ca e gata firma si mere sa ia toate documentele de la Registrul comertului luni in data de 20.08.2014 adica azi sa incep activitatea cu firma nou infintata. Azi dimineata il sun la ora 07:50 sa merem sa la registrul comertului, a inceput sa imi spuna ca nu poate ca e plecat si la la la ca deobicei, eu mam enervat si am mers la registru comertului acolo unde am alfat ca doar numele firmei e rezervat atat nimic altceva :sorry: #-o si eu platesc chirie pe locul unde e afacerea din date de 05.08.2014 si inca nu am firma :frantic: din cauza lui ca ma minteste. L-am sunat azi si nu imi raspunde iam trimis mesaj sa imi aduca toate documentele ce le-am facut pt infiintarea firmei si sa imi da bani inapoi, nici nu mai ridica telefonul. Va rog ajutati-ma cu un raspuns ce pot sa i fac sa imi recupar documentele si bani inapoi. Va multumesc :help:
Puteti sa faceti o sesizare la Baroul din care face parte, dar numai daca ce ati aratat in scris deja, puteti si sa probati (eventual cu contractul de asistenta juridica, martori etc).
E complicata situatia si ati cam avea dreptate.
Depinde insa si cum aveti contractul cu avocatul.
Daca avocatul nu s-a obligat sa va faca firma in termenul legal prin contract nu prea aveti ce sa faceti impotriva lui.
Puteti angaja alt avocat dupa ce denuntati contractul cu el si il anuntati ca se va ocupa alt avocat de caz.Se poate ocupa noul avocat angajat de notificare dar probabil ca va trebui sa il platiti separat pentru acest serviciu avocatial.
Asa veti avea sanse sa va recuperati banii.
Trebuia sa se grabeasca daca asa v-a promis...si asa era onorabil...