avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim

Avem o angajata cu cim pe durata nedeterminata in functia de asistent medical. Conducerea unitatii ar dori sa ii desfaca cim deoarece este dependenta de medicamente de psihiatrie, iar la felul in care se prezinta nu poate fi lasata cu pacientii. I-am cerut in scris printr-o adresa( pe care a semnat-o de primire) sa aduca un certificat medical inclusiv cu aviz psihiatric din care sa rezulte starea ei de sanatate actuala , ( pe care nu l-a prezentat ,desi i-am cerut sa il aduca in 10 zile) ca sa putem face o adresa la comisia de expertizare a capacitatii de munca pentru a putea macar sa se pensioneze. Mentionez ca in ultima luna a fost internata la psihiatrie de unde si-a adus concediu medical. Cum putem proceda sa ii desfacem cim , pentru ca nu mai poate fi lasata sa intre in contact cu pacientii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 21 August 2014
Art. 61 C.mun.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
......
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
....

Mai incercati cu aducerea acelui act . Poate nu a avut timp sa-l aduca.
Daca nu indeplineste obligatiile impuse, atunci aveti posibilitatea de a demara cerectarea disciplinara cu o posibila consecinta a desfacerii contractului de munca.

NB. Sa nu mergeti pe suspendarea contractului in temeiul art. 50 alin. lit. h.
Pentru ce sa faca cercetarea disciplinara/
Pentru neindeplinirea ordinelor date de angajator.
Aceasta este si solutia data de instantele de judecata, in acord cu dispozitiile Codului muncii.

Un exemplu:
[ link extern ]

Pronuntata in 2013, Decizie definitiva, prin respingerea recursului.

De altfel, aceasta este solutia data atat de doctrina si jurisprudenta, cat si de interpretarea Codului muncii.
Sunt situatii total diferite, iar jurisprudenta nu constituie izvor de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva sgheorghe sgheorghe am lucrat ca tamplar univerasl la o firma privata din data de 20 03 2003 in n luna octombrie 2013 am fost diagnostigat cu henie de disc am fost operat si am ... (vezi toată discuția)
Intampinare - ajutor!!!! disperat disperat Buna dimineata! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema, cu un sfat, o idee, orice. Am de depus o intampinare si astazi este ultima zi cand mai pot ... (vezi toată discuția)