daca am fost la un birou de intocmiri acte si am cerut pe angajat sa intocmeasca o adeverinta,eu stiind ca va falsifica,dar el nu a stiut ca face un fals ...eu ce fel de infractiune am comis? instigare la fals? sau sunt coautor intr un fals?
Este vorba de participatie improprie(imperfecta, atipica), cand unii participanti actioneaza cu intentie, iar altii din culpa sau fara vinovatie.
Lipsa vinovatiei poate fi generata de existenta unei cauze de neimputabilitate, in cazul prezentat de dvs, eroarea.
In concluzie, in modaliatatea intentie-lipsa de vinovatie, se va retine instigare sau complicitate la infractiunea intentionata, in timp ce autorul nu va fi tras la raspundere penala.
eu am fost condamnat pt fals ci nu pentru complicitate sau pentru instigare...in apel pot sa cer schimbarea incadrarii juridice? si poate sa fie in avantajul meu? nu pot sa obtin o casare? reincadrarea juridica gresita nu este un motiv de casare?
Cred ca ar fi necesar sa va angajati un avocat care sa studieze dosarul dvs, daca tot incercati sa mergeti pe sfaturi "dupa ureche" este posibil sa va coste in final, forumul are rol informativ, nu are cum sa va rezolve problema, nimeni de aici nu cunoaste dosarul dvs in detaliu pentru a face o analiza de caz.
am angajat si pe fond si avocatul mi a zis ca face cum vreau eu...nu de aceea am angajat....un avocat are multa treaba,eu am un singur dosar si pot sa concentrez la aceea.Cu ajutorul site-ului am castigat o contestatie in anulare..aici caut orice argument care poate sa ma ajute si ma consult cu avocatul.....
Decazut din drepturi
caspriac
In urma omorului asupra parintelui am fost decazut din drepturi de mostenire.Ma intereseaza daca hotararea judecatoreasca trebuie sa ajunga la consiliul local ... (vezi toată discuția)