avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz politia slovena impotriva cetatean roman
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz politia slovena impotriva cetatean roman

Buna ziua, mi s-a intamplat urmatorul eveniment extrem de bizar si suparator:calatoream cu masina proprie si m-a oprit politia in slovenia (sper ca erau politisti si pareau a fi), fara vreun motiv. In urma controlului,mi-au aplicat amenda deoarece nu aveam vinieta. Deoarece nu am platit pe loc mi-au retinut TOATE ACTELE: buletin,permis,talon. Fara acestea este evident ca nu imi puteam continua calatoria sa trec granita in Romania. Ambasada nu m-a putut ajuta cu nimic decat sa imi recomande sa platesc amenda, ceea ce nu intentionez de nicio culoare,nici daca nu ar fi fost aplicata abuziv nu aveau vreun drept sa imi confiste actele. Nici politia rutiera din romania nu m-au putut ajuta cu nimic,si nici evidenta populatiei-nu pot obtine acte noi decat daca le declar pierdute,ceea ce ar fi fals.am trimis contestatie la politia Slovena si la ministerul lor de interne,insa nu am primit nici macar vreo confirmare de primire. Ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez pentru a-mi fi inapoiate documentele, si in subsidiar sa deschid actiune civila/penala, deoarece faptele sunt de o gravitate foarte mare si prejudiciile evidente.
Cel mai recent răspuns: Răzvanfabian , utilizator 12:16, 3 Iunie 2022
Deci toate legile sunt relative. Chiar daca politia slovena ar fi avut autoritatea respectiva, tot nu ar fi avut deptul sa imi incalce dtepturile. In aceasta situatie,concluzia fireasca e ca legile lor sunt proaste. Deoarece drpturile mele sunt absolut inviolabile.
Pe aceeasi logica, statul roman este obligat sa imi protejeze drepturile indiferent de opinia legislatiei slovene.
Inteleg cum ganditi dar juridic nu este deloc asa.
Eu sunt de 1 000 000 de ori mai rau ca dvs...

Daca vreti neaparat sa va judecati cu ei o puteti face dar argumentele trebuie sa porneasca de la existenta sau inexistenta dreptului de a proceda asa cum au procedat.
Adica argumentele sunt diferite diamentral in functie de acest aspect.

Ca sa deschideti un proces trebuie sa motivati in fapt si in drept si daca nu stiti cum sa motivati veti bajbai...

Pentru a ajunge la CEDO ar trebui ca mai intai sa va judecati in Slovenia si daca pierdeti sa chemati la CEDO statul sloven.
Romania ca stat nu are nicio implicatie juridica in aceasta ecuatie tehnico-juridica.
Deci eu stiu urmatoarele:
INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII Art. 209 Furtul calificat

Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:
a) de două sau mai multe persoane împreună;
e) într-un loc public;
se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi furtul privind:
b) un act care serveşte pentru dovedirea stării civile, pentru legitimare sau identificare.

De vreme ce eu ma aflu in aceasta situatie, de a fi fost victima clara a infractiunii de furt calificat, ramane in sarcina suspectilor sa demonstreze ca legea slovena le da dreptul sa fure calificat, astfel incalcand legea romaneasca.

In alta ordine de idei, ce alte incadrari mai pot capata faptele descrise??
Legile romanesti nu se aplica in Slovenia. In Slovenia se aplica legile slovene. Puteti in schimb fi pedepsit pentru denunt calomnios, deoarece acuzati politistii sloveni de furt, in timp ce legea slovena le permite sa retina anumite acte. Pentru detalii vezi [ link extern ]

Tot ce puteti face este sa luati legatura cu autoritatile din Slovenia si sa le intrebati daca intr-adevar ele v-au retinut actele sau au fost niste talhari care s-au dat drept politisti.

Atentie ca pentru neplata amenzii puteti fi pedepsit conform legilor slovene in momentul in care puneti piciorul in Slovenia, de ex. puteti fi arestat sau va poate fi confiscat automobilul daca asa prevad legile slovene.

Eventual va pot pune poprire pe conturi, pe bunuri sau pe apartament pentru a recupera amenda, prin cooperare cu autoritatile romanesti. Atat ca asta va aduce cu sine costuri suplimentare, pe care tot dvs. va trebui sa le platiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
Dracu mai calca in tara aia de 2 bani!! Si ma indoiesc de cooperarea statului roman...in conditiile violarii legilor acestuia!
Conceptul asta, pasoptist, de suverajitate...nu mai are nicio legatura cu lumea contemporana. Doar drepturile omului sunt suverane. Motiv pt care CEDO este instanta suprema peste toate statele 'suverane'.
Legea slovena le permite...probabil la fel cum legea romaneasca permite plata spagii.
Dreptul meu asupra identitatii si proprietatii mele este absolut, si nu poate fi ingradit de vreo lege a niciunei tari!!

Alte discuții în legătură

Jurisdictie raspunderea civila delictuala a altui stat aidu aidu Vreau sa chem in judecata alt stat pt nerespectarea obligatiilor organelor sale administrative. Pot sa adresez cererea in fata instantei romane... sau va fi ... (vezi toată discuția)
Ambasada constituie 'sediu secundar' al persoanei juridice statul strain? aidu aidu Potrivit prev. art. 1065 alin. (3) Instanţele române sunt de asemenea competente pentru a judeca orice cerere privind activitatea la sediul secundar al unei ... (vezi toată discuția)
cum mi-a incalcat romania dreptul la viata privata? aidu aidu Potrivit prev. art. 28 alin. (2) În cazul raporturilor procesuale cu element de extraneitate, determinarea legii de procedură aplicabile se face potrivit ... (vezi toată discuția)