avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ - CALE DE ATAC "INCHEIERE"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ - CALE DE ATAC "INCHEIERE"

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati.
Miine 19.05.a.c., a ramas stabilit la ultima sedinta din 12.05.a.c. ca instanta care judeca procesul meu de partaj sa stabileasca procentul de contributie al partilor la dobindirea imobilului obiect al partajului (sotia a cerut 80 %, eu 50%). Ni s-a spus sa urmarim in condica « incheierea », precizind ca este “atacabila”, urmind ca in 23.05. sa fie primita evaluarea de la expertul desemnat.
O cunostinta jurist, imi spune ca in functie de ce va scrie la condica, voi putea ataca hotarirea(solutia ?) data miine, prin Apel sau Recurs. Le-am pregatit deja(sper sa nu fie nevoie !!!) dar va intreb :
Din moment ce in art.304 Cod proc.civila scrie ca « modificarea sau casarea unor hotarari se poate cere ……. numai pentru motive de nelegalitate » , este posibil sa fie precizeze in incheierea respectiva, ca hotarirea este atacabila prin « recurs » ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 20:34, 18 Mai 2009
Dvs. aveti pe rol un proces de partaj judiciar.Procedura impartelii judiciare este reglementata in Codul de procedura civila Cap.VII^1, art.673^1 - 673^14.

Vedeti in sensul intrebarilor dvs. ce dispune art.673^8:
Art. 673^8
Incheierile prevazute la Art. 673^6 alin. 1 si Art. 673^7 pot fi atacate cu apel sau, dupa caz, cu recurs odata cu fondul, fiind supuse acelorasi cai de atac ca si hotararea data asupra fondului procesului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ONU EMIL ONU EMIL Dupa divort la cat timp partajul ramane definitiv si irevocabil ? (vezi toată discuția)
Apel sau recurs vicar vicar Buna ziua hotarirea primei instante de judecata in cazul unui proces de partaj a fost in favoarea ex sotului mentiune \"cu apel in 15 zile de la ... (vezi toată discuția)
Partaj - imparteala judiciara - cale de atac mirceastanciubv mirceastanciubv Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati. In procesul de partaj judiciar pe care il am, in sedinta din data de 12 mai, judecatoarea a spus ca in 19.05.urmeaza sa ... (vezi toată discuția)