Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati.
Miine 19.05.a.c., a ramas stabilit la ultima sedinta din 12.05.a.c. ca instanta care judeca procesul meu de partaj sa stabileasca procentul de contributie al partilor la dobindirea imobilului obiect al partajului (sotia a cerut 80 %, eu 50%). Ni s-a spus sa urmarim in condica « incheierea », precizind ca este “atacabila”, urmind ca in 23.05. sa fie primita evaluarea de la expertul desemnat.
O cunostinta jurist, imi spune ca in functie de ce va scrie la condica, voi putea ataca hotarirea(solutia ?) data miine, prin Apel sau Recurs. Le-am pregatit deja(sper sa nu fie nevoie !!!) dar va intreb :
Din moment ce in art.304 Cod proc.civila scrie ca « modificarea sau casarea unor hotarari se poate cere ……. numai pentru motive de nelegalitate » , este posibil sa fie precizeze in incheierea respectiva, ca hotarirea este atacabila prin « recurs » ?
Dvs. aveti pe rol un proces de partaj judiciar.Procedura impartelii judiciare este reglementata in Codul de procedura civila Cap.VII^1, art.673^1 - 673^14.
Vedeti in sensul intrebarilor dvs. ce dispune art.673^8:
Art. 673^8
Incheierile prevazute la Art. 673^6 alin. 1 si Art. 673^7 pot fi atacate cu apel sau, dupa caz, cu recurs odata cu fondul, fiind supuse acelorasi cai de atac ca si hotararea data asupra fondului procesului.
Apel sau recurs
vicar
Buna ziua
hotarirea primei instante de judecata in cazul unui proces de partaj a fost in favoarea ex sotului mentiune \"cu apel in 15 zile de la ... (vezi toată discuția)