avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conflict de munca

Buna ziua,
Am o situatie legata de intoarcerea la serviciu dupa concediul de crestere copil. Am optat sa stau in concediu 1 an de zile. Copilul implineste 1 an pe 05.09.2014. Am reinceput activitatea in data 01.08.2014. Pana in mai 2014, contractul colectiv de munca prevedea un program redus de lucru, de 6 ore pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, pentru persoanele care se intorc din concediu de crestere copil. Am o colega care beneficiaza de aceasta prevedere pentru ca s-a intors la serv cu 1 luna inainte de a se modifica ctr colectiv de munca si a apucat sa faca cererea inainte cu 1 zi de a fi inregistrat la ITM noul contract. In conditiile in care are copilul la mama ei, spre ingrijire, care locuieste la aprox 120 km de Bucuresti. Intrebarea: exista o prevedere legala care prevaleze contractului colectiv de munca, care sa imi ofere posibilitatea de a beneficia de program redus de lucru? Este nedrept faptul ca ea beneficiaza de acest program desi nu are copilul acasa si il vede la sf de saptamana doar pentru ca a avut norocul sa se nasca mai devreme si implicit termenul la care s-a intors la serviciu a coincis cu data modificarii ctr colectiv de munca. Este nedrept ca au facut asta tinand cont ca nu doar copiii nascuti in timpul vechiului ctr colectiv au nevoie de alaptare, prezenta mamai, etc ci si cei nascuti in timpul noului ctr colectiv de munca? Este o tanara mama protejata in acest sens indiferent de acest ctr?
Multumesc.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli de tastare, scriu de pe un telefon mobil.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:28, 22 August 2014
1. Puteti beneficia de program redus de 6 ore pe zi numai pentru alaptare pana la varsta copilului de 1 an.

2. - Comparatia cu colega dvs. nu este binevenita deoarece dvs. ati intrat sub incidenta unui alt contract colectiv de munca.
- Fiecare cu bafta lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program dupa intoarcerea din ccc ddd_77 ddd_77 Buna ziua! Am intrat in concediu crestere copil anul trecut in august iar de la 1 iunie mi-am reluat activitatea la firma, copilul avand 1 an si 1 luna. Un ... (vezi toată discuția)
Program de lucru dupa concediu din cresterea copilului barnavalentina barnavalentina Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 5 luni si am facut cerere de reintoarcere la servici cu data de 01 Martie si intra sotul in continuare in concediu ... (vezi toată discuția)
Program redus pentru mamele care au nascut si se intorc la serviciu oana marinescu oana marinescu As avea o intrebare. Am nascut acum 5 luni si m-am intors la servici (tatal copilului beneficiind de indemnizatie), solicitand program redus de la 8 la 6 ore ... (vezi toată discuția)