avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii

asociatia noastra, nu a constituit fond de rep. acestea facandu-se la mica intelegere, as avand 18 apartamente. au aparut probleme la acoperis, ploua in unele apartamente. s-a ridicat problema in ad generala, dar in afara de faptul ca un membru a propus ca reparatiile sa se faca pe tronsoane, nu s-a facut nimic. respect hotararea, dar nu e suficienta, eu nefiind in stare sa ies pe scara sau in fata blocului sau din usa in usa pe tronsonul meu sa urlu ca am probleme. cine si cum ar trebui sa se implice ? parerea mea este ca trebuie anuntat presedintele, acesta cu comitetul executiv, vede despre ce este vorba, cautam meserias, negociem pretul, plata facandu-se in prezenta conducerii asociatiei, eliminand in acest fel suspiciunile. AS DORI SI ALTE PROPUNERI!
in alta ordine de idei in ce situatie, neavand fond de reparatii te poti imprumuta la fondul de rulment? este prevazut undeva? in noile reglementari se va face referire si la acest aspect? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gepop , utilizator 14:04, 25 August 2014
Realitatea demonstreaza ca in special reparatiile la terasa necirculabila trebuiesc executate integral nu partial
Terasa=acoperisul reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in competenta asociatiei de proprietari
cautam meserias, negociem pretul, plata facandu-se in prezenta conducerii asociatiei, eliminand in acest fel suspiciunile
.
Iata ce prevede disopozitia in vigoare
HG nr 1588/2007 art 22
(9) Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, seIectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatoribor economici care satisfac ceninteIe, in vederea executarii lucrarilor, conform legisIatiei In vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007.
In caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate Ia plata.

Problema cu "imprumutatul "din fondul de rulment este practic una scriptica,operatii se pot face din acest fond dar exista si riscuri
Fondul de rulment este legal prevazut pentru acoperire cheltuieli curente furnizori/prestatori pana se colecteaza cotele individuale de intretinere
Este vara si c/v intretinere este mica in raport cu iarna
Costurile individuale aferente hidroizolatie ,conditionat de valoare materiale,manopera,pot fi considerabil mai mari decat intretinerea lunara ,astfel incat dintr-un fond de rulment este greu de crezut ca se pot acoperi concomitent atat facturile curente cat si executia hidroizolatiei terasei
Poate ar trebui analizate situatia concreta la nivelul apartamentelor si prioritatile,eventual comitetul executiv sa verifica starea tehnica a terasei,unde exista infiltratii,astfel incat sa se constate urgenta reparatiei
Oricum,executia de hidroizolatie terasa,necesita un timp faptic de executie-timp care avand in vedere perioada calendaristica si variatiile de comportament climatic nu mai asigura finalizarea in bune conditii a unei eventuale hidroizolatii
Eventual comitetul executiv avand in vedere ca nu exista fond de reparatii,poate decide formarea acestuia,astfel incat pana in primavara viitoare sa se stranga suma suficienta executiei in bune conditii a hidroizolatiei terasei
nu am specificat faptul ca acoperisul nostru este cu tigla, iar daca repara cel de la ultimul etaj cu banii lui, nu-i mai vede. o actiune in instanta ajuta? multumesc
Pe dumneavoastra nu va poate ajuta instanta pentru ca nu aveti nici un motiv sa actionati pe cineva in instanta.
Ca sa intelegeti cititi legea 23/2007 si HG 1588/2007 dar pe scurt iata cum trebuie procedat:
- faceti o sesizare scris in doua exemplare catre presedintele asociatiei prin care aratati ca se infiltreaza apa in apartamentul dumneavoastra si solicitati sa se repare urgent terasa pentru ca mai e putin si intram in sezonul rece.
- insitati la prima sedita a comitetului, cu legea in mana, si aratati-le ca asociatia este obligata sa intretina si sa repare proprieatatea comuna.
- dupa aceste demersuri ar trebui sa primiti un raspuns ori chiar sa se efectuieze reparatia.
Reveniti si ne spuneti ce s-a intamplat.
am facut cerere catre presedintele asociatiei, dar nu am primit raspuns. asociatia este condusa de cei care vorbesc cu cat mai multi decibeli. sunt situatii in care cei de la ultimul etaj au reparat acoperisul cu banii lor, dar nimeni nu convinge "tronsonul" sa-si plateasca cota parte. in alta ordine de idei conform art 27 lit c din STATUT, mai avem si drepturi nu numai obligatii. ce sa fac?
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2014
gepop, utilizator
Mergeti la serviciul asociatii de proprietari din primarie si solicitatil-le sprijinul. Sa intervina la presedintele dumneavoastra, sa discute cu el, sa-i explice ca legea-l obliga sa intretina si sa repare... si sa-l amendeze daca nu-si face treaba.

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)