avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii

asociatia noastra, nu a constituit fond de rep. acestea facandu-se la mica intelegere, as avand 18 apartamente. au aparut probleme la acoperis, ploua in unele apartamente. s-a ridicat problema in ad generala, dar in afara de faptul ca un membru a propus ca reparatiile sa se faca pe tronsoane, nu s-a facut nimic. respect hotararea, dar nu e suficienta, eu nefiind in stare sa ies pe scara sau in fata blocului sau din usa in usa pe tronsonul meu sa urlu ca am probleme. cine si cum ar trebui sa se implice ? parerea mea este ca trebuie anuntat presedintele, acesta cu comitetul executiv, vede despre ce este vorba, cautam meserias, negociem pretul, plata facandu-se in prezenta conducerii asociatiei, eliminand in acest fel suspiciunile. AS DORI SI ALTE PROPUNERI!
in alta ordine de idei in ce situatie, neavand fond de reparatii te poti imprumuta la fondul de rulment? este prevazut undeva? in noile reglementari se va face referire si la acest aspect? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: gepop , utilizator 14:04, 25 August 2014
pai, mai stiu cate ceva, dar m-am gandit ca daca ii amendeaza primaria, sunt probabil tot banii asociatiei, ca la noi presedintele as. nu este platit si ar fi culmea ca BIETUL de el sa mai plateasca din banii lui si amenda. n-as vrea asta nici din banii asociatiei ca suntem prea saraci sa platim rautatea unora care incearca sa se impuna, nu prin spiritul legii, ci prin cat de tare pot tipa. am tot scris, ca poate scot undeva la imprimanta comentariile, ca poate in acest fel incep sa inteleaga cum stau lucrurile. nu vor sa inteleaga nici ca participarea la reparatiile comune se fac functie de cota parte indiviza din proprietatea comuna, cota care este stipulata in contractul de V-C al fiecaruia, sau conform hotararilor ad. generale. rautatea le-a intunecat ratiunea, ca pana si "tronsoanele" de la capetele blocului, care au in plus cate un perete de ~10-12m, sustin sus si tare "tronsonul". din punctul meu de vedere imi convine, eu locuind pe mijloc. am folosit instanta pe post de sperietoare, ca poate primirea unei citatii i-ar fi potolit mai repede, iar pe de alta parte daca se afirma macar ca se rezolva problema, puteam sa renunt la proces. o sa le dau ideea sa intre pe forum, ca citind despre diverse situatii, vor intelege mai bine cum stau lucrurile. multumesc f mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)