avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept de insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept de insotitor

Buna.Momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana in Martie 2015 si mi-a zis cineva ca pot fi si insotitorul bunicii mele care are dreptul la pensie de handicap,eu primind un salariu de la stat si mi se prelungeste concediul de crestere a copilului cu un an.Este adevarat?Rog raspuns!
Cel mai recent răspuns: dandulaura , utilizator 20:07, 25 August 2014
1. Daca in timp ce beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) aveti venituri din salarii se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia inceteaza cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an.
- Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia inceteaza cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
Multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie mayuk27 mayuk27 Daca termin concediul de crestere copil pe 14 martie, plata indemnizatiei se face in luna martie pe jumatate de luna?Ma ingrijoreaza faptul ca voi avea doua ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa ccc divele divele Cand trebuie sa-si reia activitatea salariata care a avut cerere pentru cresterea copilului pana la 2 ani? Care este legislatia referitoare la aceasta ... (vezi toată discuția)
Pot intra din stimulent in ccc? georalu1979 georalu1979 Sunt in stimulent crestere copil,copilul implineste un an in octombrie,pot intrerupe serviciul ca sa pot intra in CCC? (vezi toată discuția)