Ma aflu in plata stimulentului de insertie ca m-am intors din concediu de crestere si ingrijire copil mai devreme de 1 an .
In cazul in care firma este in curs de desfiintarea postului si vine cu propunere a altui post :
1. Daca refuz postul respectiv , ma va putea concedia ? si daca ma concediaza fac apel la instanta de judecata , decizia judecatorul va fi in favoarea mea ?
De fapt daca refuz postul se considera demisie/ concediere ?
2. Daca accept postul respectiv , insa doresc modifiarea postului in anumite conditii , salariu, mobilitate si formare (ceea ce in contractul colectiv de munca este mentionat ca acestea se negociaza) , ma pot concedia doar ca sunt de acord cu modificarea postului dar doar in anumite conditii ? si daca ma concediaza fac apel la instanta de judecata , decizia judecatorul va fi in favoarea mea ?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
2. Deci daca unitatea nu este in reorganizare judiciara sau faliment (ambele declarate ca atare prin hotarare judecatoreasca) nu puteti fi concediata.
3. Daca se desfiinteaza postul ocupat de dvs. angajatorul este obligat sa va ofere un alt loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente.
4. Daca nu se intampla asa faceti o sesizare la ITM.
5. Nimeni nu va poate spune sigur daca instanta de judecata va va da un verdict favorabil dvs.
Stimulent insertie
Daiana89
Buna seara,
As dori sa stiu in cazul in care mama nu a avut dreptul la ccc iar tatal a optat odata cu incetarea concediului maternal pentru stimulentul de ... (vezi toată discuția)