Daca pe fond am mers pe recunoastere (fals),art 320 ind.1 in apel am sanse la achitare daca cer achitarea in lipsa de dovezi.? nu este nici o proba impotriva mea in afara declaratiei de recunoastere..si aceasta stiu CATEGORIC..
Buna seara!
Nu se mai poate renunta la declaratia de recunoastere. Asta ar insemna ca instanta de apel sa administreze probe care, in instanta de fond nu au fost administrate, ceea ce este ilegal.
Cu stima.
declaratia inculpatului poate sa serveasca la aflarea adevarului numai in masura in care se coroboreaza cu alte probe.
Numai declaratia lui nu este suficienta. Nu poate duce la o condamnare
deci atunci pot sa cer achitarea chiar daca am recunoscut fapta?
atâta timp cât instanţa poate constata, în baza probelor administrate în urmărire penală, că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat, poate aplica procedura simplificată de judecată
intrebarea mea este: daca nu sunt probe ca o infractiune a fost comisa de inculpat,numai recunoastere inculpatului (deci instanta constata ca infractiunea a fost comisa de inculpat numai pe baza recunoasterii inculpatului),se poate aplica art 320 ind.1?
Instanta poate respinge solicitarea ca judecata sa se faca in baza probelor de la urmarire penala daca apreciaza ca nu sunt indeplinite conditiile. Codul de procedura penala s-a modificat si este de imediata aplicare.
pe fond a aplicat art 320 ind1 ,dar nu sunt probe numai recunoasterea inculpatului,deci aplicarea art 320 a fost gresita si in apel se poate cere achitarea?
....pe baza de probe...si daca nu sunt probe numai recunoasterea inculpatului? nu este o proba certa...?
~ final discuție ~