avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara fara divort

buna ziua.
as fi interesata de modalitatea in care pot obtine pensie alimentara de la sotul meu.
avem un baiat de 7 ani, locuim in judete diferite si nu se intereseaza deloc financiar de cresterea si educarea lui.
precizez ca lucreaza in jandarmerie si are un salariu de 1700 lei plus bani de chirie.
ce drepturi as avea si cum pot obtine macar o suma cat de mica pt baiat , acesta fiind inscris si la o scoala cu program prelungit unde se plateste .
multumesc
Buna ziua,
Va rog lamuriti-ma si pe mine cat e pensia alimentara pt 2 copii? Diurna se pune la socotela? Dar daca sotul sta in chirie se scade ceva?
Astept raspuns!
Multumesc!
Diurna reprezinta un venit neurmaribil.( este un venit cu destinatie speciala, care nu intra in calculul pensiei de intretinere).


Pensia de intretinere pentru doi copii poate atinge plafonul maximal de 33 % din venitul net obtinut, venit ce are caracter de continuitate .


Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.



La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.



Veniturile nete reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cornel munteanu cornel munteanu Buna ziua, cum as putea face sa ma achit de pensia alimentara dar nu dand bani ci platind direct ce trebuie copilului (scolarizare, imbracaminte, jucarii, ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei pentru cresterea si educatia copilului minor GLiliana GLiliana Ce drepturi i se cuvin copilului minor, aflat in intretinerea mamei, de la tatal sau, in conditiile in care acesta este salariat si concomitent si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara desire12 desire12 Buna seara,o intrebare as avea,cum se calculeaza pensia alimentara la 2 copii si dupa salariu minim pe economie sau dupa cel ce dovedeste in instanta.Precizez ... (vezi toată discuția)