avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare preaviz

Am o intrebare: exista angajatori care pun angajatul sa semneze la angajare un acord care prevede neplata salariului daca nu respecta perioada de preaviz. E legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 25 August 2014
1. Daca este vorba de neplata salariului pentru perioada lucrata inainte de a demisiona, atunci nu este legal.
2, Daca este vorba de neplata salariului aferent preavizului ne-efectuat, atunci poate fi legal actul.
Nu, este vorba de perioada lucrata pana la data demisiei.Actul a fost semnat la angajare, prin care angajatul este de acord sa i se retina salariul in cazul in care nu respecta preavizul.Bineinteles ca este vorba de salariul aferent zilelor lucrate inainte de a demisiona.
Este formulata in felul urmator, semnata de ambele parti: in cazul in care salariatul nu va respecta perioada de preaviz, in cazul demisiei, declara ca este de acord sa i se retina contravaloarea unui salariu pe o luna.
1. Acest acord este in afara legii.

2. Pentru absente nemotivate in perioada de preaviz angajatorul nu il plateste si il poate concedia disciplinar (pentru absente nemotivate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici? elnyy elnyy Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)