Am o intrebare: exista angajatori care pun angajatul sa semneze la angajare un acord care prevede neplata salariului daca nu respecta perioada de preaviz. E legal acest lucru?
1. Daca este vorba de neplata salariului pentru perioada lucrata inainte de a demisiona, atunci nu este legal.
2, Daca este vorba de neplata salariului aferent preavizului ne-efectuat, atunci poate fi legal actul.
Nu, este vorba de perioada lucrata pana la data demisiei.Actul a fost semnat la angajare, prin care angajatul este de acord sa i se retina salariul in cazul in care nu respecta preavizul.Bineinteles ca este vorba de salariul aferent zilelor lucrate inainte de a demisiona.
Este formulata in felul urmator, semnata de ambele parti: in cazul in care salariatul nu va respecta perioada de preaviz, in cazul demisiei, declara ca este de acord sa i se retina contravaloarea unui salariu pe o luna.
Instiintare preaviz
Oliviu22
Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)