Firma la care lucrez nu mai poate tine angajatii asa ca vor restructura aproape toti oamenii.Mi s-a propus sa-mi dau demisia.Spuneti-mi va rog ce este mai bine sa imi dau demisia sau sa fiu concediat?
Pentru o colaborare se poate incheia un contract intre persoana fizica(nu PFA) si firma respectiva?
Daca nu, ce cheltuieli sunt pentru a deveni PFA. Daca sunt PFA imi merge vechimea?
Daca va dati demisia sau incetati contractul cu acordul partilor (articolele 79, respectiv 55 lit.b din Codul Muncii), asa cum mentiona si eu.ro.lex, NU puteti beneficia de somaj. Concedierea este varianta in avanatjul dvs - pe langa posibilitatea de-a benefivia de somaj primiti, pe langa drepturile salariale la zi si un salariu compensator.
Ca si pfa ar fi o varianta insa va trebui ulterior dvs sa incheiati contracte de asigurari sociale cu Cass, Cas, eventual ajofm.
Nu trebuie sa fie continuitate.
Trebuiesa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, nu neaparat la acelasi angajator.
Numaratoarea celor 24 de luni se face de la data inscrierii la AJOFM.
Si inca ceva....daca sunteti concediat pe motiv de restructurare, adica in baza art 65 din codul muncii beneficiatiu si de cel putin un salariu compensator conform CCMUNN pe anii 2007-2010, daca nu exista un CCM la nivel de unitate sau la nivel de ramura care sa prevada acordarea mai multor salarii compensatorii. Plus dreptul la indemnizatie de somaj daca ati muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni.
Deci , nu va dati demisia sau contractul de munca sa inceteze prin acordul partilor.
Drept la somaj
mad_john
salutare
ma aflu in situatia urmatoare
am fost angajat din 2008 dupa cum urmeaza:
angajat 29 iunie 2008 -23 septembrie 2008 demisionat
angajat 29 ... (vezi toată discuția)