avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun propriu prin donatie de la parinti, in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun propriu prin donatie de la parinti, in timpul casatoriei

Buna ziua tuturor.
Detin un apartament primit de la parintii mei, prin contract de donatie cu drept de uzufruct viager. Apartamentul este primit in timpul casatoriei, doar pe numele meu.
Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul unui divort, sotia are dreptul la apartament, sau are doar drept de creanta pentru eventualele imbunatatiri aduse impreuna?Mentionez ca avem si un copil de 4 ani.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 25 August 2014
Sotia nu are dreptul la apartament. Este un bun propriu bunul dobandit prin donatie de catre unul dintre soti.
Daca donatia este facuta exclusiv catre dvs atunci sotia u are drept de proprietate insa poate avea un dfept de creanta daca ati facut imbunatatiri din banii comuni.
Daca in actul de donatie scrie ca s-a facut intuituu personae atunci nu aveti deloc probleme juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Partaj divort - uzu fruct viager allecsandru allecsandru Buna ziua Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare intre soti kykysor kykysor buna seara. as dori sa aflu o informatie. sotul meu a primit de la o matusa un apartament in urma cu 10 ani; act vanzare cumparare cu clauza de uzufruct ... (vezi toată discuția)