in conditiile in care deschid succesiunea m-ar interesa ce cota imi revine ,dupa decesul mamei,din urmatoarele bunuri:5 ha teren arabil(mentionez ca titlul de proprietate pe terenul agricol este pe numele tatalui-sot supravietuitor),casa ,dependinte+teren 1000mp.succesiunea se dezbate intre sot supravietuitor si 2 copii.As mai vrea sa stiu daca se poate vinde terenul agricol de catre sotul supravietuitor fara a fi dezbatuta succesiunea, fara acordul unuia dintre copii.
Problema importanta care trebuie rezolvata in prima urgenta este intabularea imobilelor din titlul de proprietate , apoi se poate pune problema instrainarii unor terenuri.
Intabularea terenurilor nu se poate face decat dupa dezbaterea succesiunii si abtinerea certificatului de mostenitor. Pentru cota care va intereseaza cred ca e prematur sa va intrebati. Nu este explicita masa sccesorala.
Daca terenurile sunt pe titlul de proprietate emis pe numele tatalui, terenurile nu intra in masa succesorala a mamei, nu intra la mostenire.
Mama(impreuna cu tata) este proprietara doar pe locuinta, pe aceasta se va dezbate mostenirea. Se va dezbate 1/2 din casa, rezultand urmatoarele cotedin aceasta jumatate de casa: sotul supravietuitor 1/8 iar cei 2 copii (impreuna) 3/8 .
Terenurile(mai putin acela unde este casa) se pot vinde fara a face succesiunea mamei, si fara acordul copiilor. Pentru vanzare este necesar si cadastru.
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
bic
ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca?
am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)