avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru jurnal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru jurnal

Tin contabiliatatea la o Asociatie in partida simpla. Mai este obligatoriu ca Registru jurnal sa fie scris de mana sau este valabil cel printata din programul de contabiliatate. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:40, 31 August 2014
In Registrul Jurnal scrieti totalul celui tinut electronic lunar:D
In ordinul 3512 din 2008 referitie la R.J.I.P. avem:

In conditiile conducerii evidentei contabile în partida simpla cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operatiune economico-financiara se va înregistra în ordine cronologica, in functie de data de întocmire sau de intrare a documentelor. În aceasta situatie Registru jurnal de încasari si platii se editeaza lunar, iar paginile vor fi numerotate pe masura editarii lor. Registrul-jurnal de incasari si plati parafat si înregistrat la organul fiscal teritorial va fi completat lunar, prin preluarea totalului sumelor din Registrul-jurnal de încasari si plati obtinut cu ajutorul tehnicii de calcul.

Iuliana Bontea, sper ca nu va suparati pe mine ca am adus aceasta completare.

Va multumesc....este chiar binevenita sa se inteleaga corect..:love::luck:
Acum m-am uitat cu mai multa atentie si am vazut ca e vorba de o asociatie. Nu stiu de ce, m-am gandit la o asociatie familiala sau cum i se spune acum intreprindere familiala.

Ce fel de asociatie este? Din cate stiu, asociatiile si fundatiile trebuie sa tina contabilitatea in partida dubla si sa intocmesca anual bilantul contabil. Sunt exceptate asociatiile de proprietari care pot opta pentru tinerea contabilitatii in partida dubla sau simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea pentru o biserica ContSters245238 ContSters245238 As vrea sa stiu ce presupune munca de administrare a unei biserici? Ce acte contabile se intocmesc? Registru jurnal? Registru de casa? sau doar in Excel, niste ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contabilitate pentru asociatie nonprofit sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care sunt declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depuna o asociatie non-profit care are ca obiect de activitate asigurarea ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie proprietari mihaly.vajda mihaly.vajda Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari mare (400 de apartamente). Conduc contabilitatea in partida dubla. Dupa cum am inteles astazi, ... (vezi toată discuția)