avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contabilitate asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contabilitate asociatie proprietari

Buna ziua

Sunt administrator la o asociatie de proprietari mare (400 de apartamente). Conduc contabilitatea in partida dubla. Dupa cum am inteles astazi, trebuie sa depun bilant contabil (s1014). Intrebarea mea ar fii: chiar trebuie depusa si daca trebuie sa depun ulterior (incepand de anul 2019) cat amenda risc pentru o intarziere atat de mare?

Multumesc ptr raspunsuri.

Cu respect,
Vajda Mihaly
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:25, 1 Aprilie 2023
Domnule, am mai auzit asa ceva.
Faptul ca dumneata conduci contabilitatea in partida dubla, cred ca este un castig pentru asociatie, nu o abatere, pentru care sa primiti amenda.
Oarecum, local, dvs. trebuie sa timiteti la Biroul as. prop. de la Primarie, odata pe semestru, o situatie a soldurilor de activ-pasiv, in formatul inteles de catre ei (sic), adica cel din partida simpla si cu asta basta.
Deci nu cred ca cineva cu ceva "carte" nu poate sa distinga avantajele tinerii activitatii de contabilitate in partida dubla vs contabilitatea in partida simpla.
Succes!
Multumesc tare mult ptr. raspuns.
La primarie am depus semestrial, numai ca nu stiu daca sunt obligat sau nu la depunerea bilantului contabil.
Exista vreo baza legala cu privire la raportarile anuale la tinerea contabilitatii in partida dupla la asociatii de proprietari?

Cu respect,
Vajda Mihaly
Nu trebuie depus niciun bilant contabil la primarie sau altundeva. Acel bilant care rezulta din conducerea contabilitatii in p. dubla, il prezentati conducerii asociatiei dvs. - cu conditia sa-l inteleaga.
Nu va complicati, da?
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cuprinda un bilant la asociatie ? BEN46 BEN46 Ce trebuie sa cuprinda un bilant la o Asociatie si cine-l intocmeste si verifica ? (vezi toată discuția)
Situatii financiare anuale vornicuelena vornicuelena Asociatiile de locatari sunt obligate sa depuna bilant anual si daca da , unde se depune : la finante, registru comertului......? (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla ap Apostol Maria Apostol Maria In vechiul Statut a fost prevazut ca AP Rezidenz-Cartierul german organizeaza si conduce contabilitatea in partida dubla , cu depunere de BIlant contabil la ... (vezi toată discuția)