avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! va rog frumos,daca aveti cunostinte,sa ma lamuriti intr-o problema...sunt insarcinata in luna a5a si am fost pacalita sa semnez decizia de incetare a contractului de munca prin acordul partilor deoarece mi s-a promis ca o sa fiu mutata imediat pe alt post al aceleiasi firme insa asta nu s-a mai intamplat si as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca intr-o luna am doar 5 zile lucrate sa stiu daca are rost sa fac cumva sa imi gasesc ceva de munca pt urmatoarele luni sau orice alta varianta ar mai fi sa pot beneficia de indemnizatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 27 August 2014
Va multumesc mult si va doresc o zi frumoasa!
elena_elena_elena a scris:

Multumesc pentru raspuns Iulius Tax dar informatia asta cat de sigura este? ....



Raspunsul dat s-a referit la concediu si indemnizatia de maternitate si nu la indemnizatia pentru cresterea copilului - raspunsul dat de celegul nostru @tudorvaleriu - si despre care dvs ati intrebat.

Raspunsul dat de catre @iuliustax este conform prevederilor OUG 158/2005, si anume:
Art. 23
(1)Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
(2)De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
..

Art. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Art. 2
(1)Concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, la care au dreptul asiguratii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sunt:
a)concedii medicale si indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii;
b)concedii medicale si indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
c)concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate;
d)concedii medicale si indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav;
e)concedii medicale si indemnizatii de risc maternal.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept pentru indemnizatie crestere copil nykolla nykolla buna ziua,sunt insarcinata in 5luni si jumatate..la actualul loc de munca muncesc de pe data de 26.05.2015....inainte sa muncesc aici am lucrat la alt loc de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil CT23ANA CT23ANA Buna ziua. Daca ma angajez la o saptamana( max.) dupa terminarea indemnizatiei de somaj, mai pot avea continuitate in munca, pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc crystinik_p18 crystinik_p18 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: pe 28 martie2011m-am angajat la un supermatket, din cadrul caruia am plecat pe 4 noiembrie din cauza ... (vezi toată discuția)