avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere/ divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere/ divort

Buna ziua.
Acum vreo 2 ani unchiul meu respectiv matusa, ne-au facut contract de intretinere mie si sotiei prin care am primit nuda proprietate a unui apartament , dansii rezervandu-si habitatia viagera.
Intre timp unchiul a decedat iar noi locuim impreuna cu matusa la apartamentul in cauza indeplinindu-ne conditiile contractuale.
problema este ca sotia doreste sa divorteze si doar eu as avea unde sa plec pentru a evita atmosfera neplacuta
Intrebarea este daca sotia ma poate scoate in vre-un fel de pe contractul de intretinere daca plec, sau daca eu pot invoca faptul ca sotia mea nu poate sa isi indeplineasca conditiile contractuale din punct de vedere financiar, ea avand salariu 800 ron din care 500 merg pe tigari? Sau contractul respectiv a fost facut intre 2 parti :unchiul+matusa si eu+ sotia si nu conteza care dintre noi are grija atata timp cat se indeplinesc conditiile?
Mentionez ca matusa are pensie 1100 ron deci daca , teoretic, as lasa-o in grija sotiei, matusa ar sustine-o pe ea nu invers :D

Deasemenea mentionez ca suntem casatoriti de 10 ani , iar motivul divortului este ca eu in trecut am avut probleme cu jocurile de noroc, iar sotiei i-a intrat divortul in cap si este greu de induplecat.
Eu am cuvenit sa avem grija in egala masura de matusa chiar daca nu o sa mai locuiesc acolo(fiecare cate o luna) dar pensia matusii sa ramana deoparte pt nevoile dansei(doctori, statiuni,etc) dar in aceste conditii, repet , sotia nu poate avea grija (financiar )de ea
Desemenea mentionez ca eu am salariul 3000 ron (daca conteaza) si presupun ca cei cate 25% care ni s-au revenit un urma decesului unchiului nu pot fii contestati intrucat au fost indeplinite toate conditiile pana la decesul acestuia.

Sper ca am fost inteles intocmai si va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 6 Martie 2015
Au trecut 6 luni si revin cu informatii proaspete :)
intre timp apartamentul in cauza a fost pus in vanzare intrucat sotia isi doreste dreptul. Dar am convenit sa ii dau ei o treime din pretul de vanzare, cu conditia sa renunte la prezentul contrct de intretinere, iar eu cu matusa sa ramanem cu 2 treimi. Cu acele 2 treimi noi sa ne cumparam un alt apartament intr-o zona mai marginasa pastrand conditiile prezentului contract dar fara sotie ( adica eu proprietar, iar matusa drept de habitatie viagera)
intrebarile mele ar fi:
1 Aceasta intelegere este legala? atata timp cat toti cei 3 implicati suntrem de acord? Si daca da , sotia mai poate cere ulterior ceva din ceea ce imi cumpar din cele 2 treimi? din moment ce ea va semna ca renunta la contract?

2 Auzisem ca din cauza ca matusa este din partea mea, eu pot sa imi scot sotia din contract fara ca ea sa beneficieze de nimic. Chiar ea zicea la un moment dat ca eu pot sa o scot din contract daca face gresala sa divorteze inainte sa se vanda apartamentul... De aceea divortul va avea loc cand vom fi cu "banii in mana" ca presupun ca fara acordul ei nu pot divorta unilateral :(

Foarte important de mentionat este ca matusa nu stie nimic de divort, stie de vanzare , este de acord, dar ea crede ca vom locui tot la fel , toti 3 dar intr-o alta zona
Va multumesc.
Soția știe greșit, divorțul nu are legătură cu dreptul ei la casa.
Și dvs știți greșit ca fără acordul ei nu puteti divorța.
Întrucât vinde. Sa scrie o declarație la notar că a primit suma x și nu mai are pretenții în legătură cu ap vândut. Ii dati banii, va da declarația

Dacă nu apucați sa divorțați pana sa cumpărați casa și nu vreți s-o cumpărați pe numele mătușii, corect ar fi sa partajati la notar suma de bani obținută, ea sa ia 1/3, dvs, 2. Apoi când cumpărați casa, ca sa nu fie bun comun, scrieți ca se plătește cu suma x obținută în urma partajului, iar bunul care înlocuiește un bun propriu, rămâne propriu.
multumesc de raspuns.. la partea cu divortul , nu stiu daca pot cere divort pe motivul sa sotia vrea divort... Un fel de "divortez ca oricum ea il cere"
nu am nimic impotriva sa divortez cu "banii in mana" iar noua casa cu siguranta o voi cumpara dupa definitivarea divortului
A, am inteles, dvs nu vreti divortul, ci sotia. Da, intr-adevar, nu puteti cere divortul pe motiv ca sotia vrea si vreti s-o scutiti de chinul de a introduce ea cererea :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Doua drepturi de habitatie viagera minflo minflo Buna ziua, Am citit cazurile de habitatie viagera de pe acest forum, totusi nu am gasit un caz in care cel cu drept de habitatie (abitatie) viagera are mai ... (vezi toată discuția)