avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicare acte judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicare acte judiciare

Buna ziua!
Sunt chemat in judecatae la instanta la o judecatorie din provincie, departe de domiciliul meu. Fiind vorba de o contestatie la executare, depunerea de catre debitor a acestei contestatii este, evident, limitata in timp.
De la instanta am primit doar actiunea si inscrisurile depuse, in vederea formularii intampinarii.
In acest sens am cerut sa mi se comunice daca debitorul a trimis actiunea prin posta, caz in care am cerut copie dupa plicul postal. Totodata am solicitat toate incheierile judecatorului aferente procedurilor prealabile (de ex. rezolutia de timbrare).
Judecatoria respectiva refuza sa-mi comunice actele judiciare cerute suplimentar (am corespondenta pe e-mail si ar putea sa mi le trimita in acest fel) replicand ca acestea se afla la dosar si pot fi consultate la arhiva!
Mentionez ca nu intentionez sa ma deplasez 600km si sa cer judecarea in lipsa. Totusi, in vederea apararii, am nevoie de aceste inscrisuri, fiind dispus sa achit chiar costurile necesare acestei trimiteri postale.
Judecatoria invoca art 201 care nu o obliga (dar nici nu o impiedica) decat la trimiterea actiunii.
Cum as putea intra in posesia acestor documente aflate la dosar fara a ma deplasa pana acolo si fara a-mi angaja un avocat local?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:30, 27 August 2014
Nu cred ca o sa va comunice ceea ce vreti.
Trebuie platit xeroxul sau achitata o taxa la primarie.
Aveti si varianta de a va angaja avocat de acolo din provincie si se va ocupa el de tot.
Multumesc. Repet, m-am oferit sa platesc tot ce inseamna cheltuieli, DACA MI SE TRIMIT CONTURILE RESPECTIVE. Totusi sunt informatii pe baza carora pot face aparari invocand exceptii (tardivitate, insuficienta timbraj etc). Nu vad necesitatea angajarii unui aparator local strict ptr acest aspect.
In cazul dvs. nu ma refeream sa il angajatinspecial pt xerox ci si pt proces mai ales daca aveti de invocat exceptii.
Exceptiile sunt aparari foarte tehnice.

Instantele nu poarta discutii si nu va dau numere de cont.
Da-ti telefon acolo la arhiva si e posibil sa gasiti o varianta.
Fiecare instanta are tot felul de reguli.
Deci, in functie de zona exista diferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata. tzuku51 tzuku51 Am un dosar pe rol(partaj bunuri comune) in care eu sunt reclamant si care s-a judecat loco. Adversarul a obtinut stramutarea dosarului la alta judecatorie,la ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare? MYK272est MYK272est Buna seara! Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta ... (vezi toată discuția)