avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata.

Am un dosar pe rol(partaj bunuri comune) in care eu sunt reclamant si care s-a judecat loco.
Adversarul a obtinut stramutarea dosarului la alta judecatorie,la vre-o 300km.
Nu comentez decizia ICCJ,deoarece nu se mai poate face nimic,dar motivele invocate pentru stramutare NU au avut nici un suport real.Asta e.Ce daca e ICCJ? Ce treaba are cu faptul ca pune lumea pe drumuri si la cheltuieli mari?Ce treaba are ICCJ ca vor trebui numiti 2 experti care vor fi nevoiti sa se deplaseze 600km
(dus-intosr) pentru fazele de teren? Pai nu se recomanda celeritate in solutionarea dosarelor?Si nu se invoca dreptul la aparare?
In aceste conditii, pot cere cheltuieli de deplasare si cazare,pentru ca NU eu am cerut stramutarea?
De fapt ma intereseaza daca mi le aproba,ca de cerut nu ma impiedica nimeni.
Avand in vedere posibilitatile limitate de deplasare,pot solicita judecarea in lipsa dar sa mi se transmita atat incheierile cat si inscrisurile depuse?
Stiu ca voi fi sfatuit sa-mi angajez un aparator local,dar si acesta costa,iar cu recuperarea cheltuielilor de judecata e cam greu.Adversarul are pensie mica,iar executarea este si mai dificila sub aspectul timpului.Eu acum dau banii si nu prea imi pica bine ca ii recuperez peste 2-3 ani.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:42, 21 Septembrie 2014
Si nu se invoca dreptul la aparare?

Partile,au dreptul sa isi sustina,sa probeze ,sa isi apere drepturile si interesele ,pe parcursul intregii judecati,personal sau prin aparator
Aveti dreptul sa solicitati judecarea in lipsa,dar pentru apararea intereselor dv,este de preferat sa fiti prezenta la judecata cauzei,sau sa va fie aparate prin aparator,care nu este necesar sa fie local

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare acte judiciare ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Sunt chemat in judecatae la instanta la o judecatorie din provincie, departe de domiciliul meu. Fiind vorba de o contestatie la executare, ... (vezi toată discuția)
Proces penal. evaziune, spalare bani grup infractional.... adelina032 adelina032 in procesul in care sunt implicata una din parti a cerut ca dosarul sa fie stramutat la inalta curte ...mie una nu imi convine acest lucru si un stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Revizuire -recurs - i..c.c.j bucuresti asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma informati daca in cazul unei cereri de revizuire -recurs adresate I.C.C.J. Bucuresti se pot cere cheltuieli de judecata . Va ... (vezi toată discuția)