avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Facturi neplatite fost proprietar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Facturi neplatite fost proprietar

Buna ziua, a-si dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema,
In data de 9.07.2014 am cumparat un apartament prin credit prima casa, fostul proprietar avand termen de eliberare 09.08.2014 trecut ca si clauza in contractul de vanzare cumparare, cluaza mai continea urmatoarele aspecte ca la data eliberarii sa aiba toate facturile platite la zi daca nu va trebui sa platesca suma de 500 de euro. In data de 09.08.2014 mia predat cheile apartamentului dar fara chitantele aferente facturilor electrica si intretinere spunadu-mi ca le va plati ulterior. Facturile electrica in valoare de 110 lei le-am achitat eu caci altfel nu puteam sa fac contract cu cei de la electrica, dar mai sunt facturi restante la intretinere de circa 510 lei. Cum asi putea sa fac sa-l oblig sa platesca facurile de la intretinere. Va multumesc aniticipat pentru ajutor si sugesti.
Cel mai recent răspuns: Florin-Galati , utilizator 16:20, 27 August 2014
Va duceti si incepeti sa achitati intretinerea de cand ati devenit proprietar. E treaba asociatiei sa dea in judecata vechiul proprietar pentru achitarea acelor cote. Nu e obligatia dvs. Nu va lasati intimidat daca vi se va spune ca nu va iau banii daca nu achitati din urma. Este ilegal.
Notarul a incheiat actul fara adeverinta de la Asociatie?
Nu este o adeverinta de la asociatie emisa in data de 09.07.2014 ca fostul proprietar este cu plata la zi la aceea data, dar daca el a mai avut 30 de zile termen pentru eliberarea apartamentului sau acumulat doua luni restanta care are o valaoare de 260 de lei, iar eu in prima zi cand mam mutat in apartament am facut bransament separat de apa si a trebuit sa duc apometrele vechi la asociatie sa le predau unde am constat ca vechiul proprietar nu delarase 18 mc de apa calda care fac 250 de lei si asa sa ajuns la valoarea de 510 lei.
Imi puteti spune o cale legala sa abordez acest subiect cu asociatia,? Un cadru legal Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Taxe restante ALICEL ALICEL Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, ... (vezi toată discuția)