avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEDARE CREANTE INTRE FIRME CU ACELASI ASOCIAT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEDARE CREANTE INTRE FIRME CU ACELASI ASOCIAT

Firma X (a mea) este creditorul firmei Y (tot a mea). Mentionez ca datoria o reprezinta o factura de bunuri, la care furnizoarea a platit impozit si tva.
Se poate face o cedare de creante cu titlu gratuit? Nu am cash sa o sting prin plata si datoria asta imi afecteaza o analiza de credit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 16:58, 28 August 2014
Buna ziua,

O cedare de creanta este in fapt o cesiune de creanta care se poate realiza intre doua persoane juridice pentru ca ele au o personalitate juridica proprie, diferita de Dvs. Cesiunea cu titlu gratuit echivaleaza cu o donatie si trebuie facuta la notar asa ca nu e prea indicata pentru Dvs. Dar puteti sa cesionati creanta la un pret pe care il stabiliti in contractul de cesiune. Important este sa nu prejudiciati prin aceasta operatiune creditorii societatii pentru ca altfel nu aveti probleme.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare creante gabrielaion gabrielaion Firma X (a mea) este creditorul firmei Y (tot a mea). Se poate face o cedare de creante cu titlu gratuit? Ce operatiuni contabile presupune? Dar obligatii ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta Aura2 Aura2 Vreau sa cesionez creanta pe care o detin la o societate (rezultata din imprumuturi pe care le-am facut in perioada in care eram asociat in respectiva ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta sau ... Katri Katri Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea speta: - socitatea noastra (X) produce anumite produse pe care le livreaza firmei Y in baza unui contract de ... (vezi toată discuția)