avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unirea numelui dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unirea numelui dupa casatorie

Ma aflu intr-o situatie delicata, pentru care nu am reusit inca sa gasesc o solutie. Legea romaneasca permite unirea numelor de familie ale celor doi soti. Ce se intimpla cind, in urma unei casatorii cu un cetatean strain, printr-o casatorie la Consulatul Romaniei dintr-o a treia tara, aceasta unire de nume este inscrisa pe Certificatul de Casatorie? Este cetateanul strain obligat sa isi schimbe toate actele de identitate pentru a reflecta unirea numelor?
Ce se intimpla cind aceasta unire de nume nu este dorita si, mai mult, schimbarea pasaportului ar face ca sederea sotului de alta nationalitate in Romania sa devina ilegala? Exista vreo modalitate prin care numele dupa casatorie inscris pe Certificatul de Casatorie poate fi rectificat (as vrea ca sotul meu sa poata pastra numele anterior casatoriei).

Multumesc mult.


Dupa ceva cercetari pe web, cred ca intrebarea la care trebuie raspuns este ce efect are schimbarea de nume printr-un act civil romanesc pentru un cetatean strain si ce instanta (romaneasca sau staina) este competenta pentru anularea schimbarii de nume.

Mercic mult pentru orice sugestii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea schimbarii de nume dupa casatorie, straini Ce efect are schimbarea de nume printr-un act civil romanesc pentru un cetatean strain si ce instanta (romaneasca sau staina) este competenta pentru ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Legislatie europeana in privinta schimbarii numelor Dragos04 Dragos04 Intrebarea mea e relativ simpla, dar nu i-am gasit raspuns cautand pe net: Poate o alta tara din UE sa schimbe numele unui cetatean roman, domiciliat in ... (vezi toată discuția)