Buna ziua,
Eu stau in chirie cu inca cineva, sa-l numim fictiv Vasile.
Un prieten de-al meu m-a rugat sa-l ajut sa-si scoata un imprumut de la Provident, mintind pe cei de la Provident ca el sta in chirie cu mine. A venit agentul la mine acasa, fiind si prietenul meu, au evaluat si i-au dat 1000lei. Eu i-am prezentat doar o factura de utilitati agentului, nu am semnat nimic, nu m-am legitimat. Celalalt chirias Vasile nu a stiut ca eu l-am ajutat pe prietenul meu sa obtina imprumutul.
Ieri, agentul de la Provident a venit la apartament si a fost doar Vasile acasa, agentul a spus ca-l cauta pe prietenul meu cu care ar sta in chirie... acesta nestiind a spus ca nu locuieste nimeni cu acel nume in chirie aici.
Din acest moment agentul a aflat ca defapt cel care a imprumutat nu sta aici cu chirie.
Intrebarea e urmatoarea, agentul poate face anumite demersuri impotriva mea si a lui Vasile daca prietenul meu nu mai plateste rata? Se poate ajunge la contactarea proprietarilor apartamentului?
Va mai veni agentul la apartamentul in care stau eu in chirie sau va incepe sa-l caute la adresa din buletin?
Legal poate sa-mi faca mie sau proprietarilor apartamentului ceva?
pe romaneste, va sufla undeva. Daca tot vin la usa d-voastra cu anumite pretexte si va dau telefoane, si etc. puteti sa chemati politia. Factura aceea putea sa fie luata din posta. Si cu atat mai mult ca nu ati semnat nimic.
care e situatia de fapt, de ce a fost nevoie ca prietenul sa zica ca sta la dvs ? nu sta nicaieri ?
Agentul vine la adresa pt ca asa au semnat contractul ca agentul sa vina sa ridice ratele.
Contractul a fost facut aproximativ acum 2 luni, nu a mai venit pana ieri acasa, nu a lasat nicio instiintare in posta/usa cum ca ar fi fost in vizita. Prietenul meu sustine ca a platit ratele saptamanale, deci nu cred ca au semnat ca vine personal sa ridice ratele.
Nu a vrut sa ii vina instiintari acasa daca cumva nu reuseste sa plateasca anumite rate si sa afle parintii lui, de aceea am incercat sa-l ajut.
Voi refuza sa-i deschid usa agentului daca va mai face vizite. Eu nu am ce discuta cu el, iar cel care a facut imprumutul nu sta aici.
LE : eu nu am dat niciun numar de telefon de al meu, nu am semnat nimic, nu stie cum ma cheama. doar la usa ma poate contacta.
va vor pune nervi la multe incercari. ce s-a scris ana acum e putin din cea ce se intampla in practica. da, este adevarat ca agentul provident nu este angajat provident .....dar cand cineva ca ei au de recuperat o suma nu se vor da in laturi de la nimic. Sper sa nu ajungeti sa dati cu subsemnatul pe la diverse institutii pt ca va hartuieste (vezi 208 cp) si etc...si inca ceva...daca agentul a venit la dvs acasa si a facut evaluarea pt acordarea creditului inseamna ca acesta si a fost de acord si cu vizitele neanuntate ale agentilor provident pt plata rateor saptamanale, mai ales tinand cont ca nu doreste ca cdel putin patintii dansului sa afle.daca agentul a venit dupa 2 luni la dvs acesta inseamna ca de ceva vreme domnul cu imprumutul nu si-a platit taretele.
ca o intrebare retorica...dvs care i-ati "garantatat acoperirirea" ati citit personal ce acte a semnat cel care a luat in fapt imprumumutul? I-ati cerut prietenului cu pricina sa va faca dovada cu chitantele respective ca si-a achitatat ratele? sau credeti in continuare pe cuvant persoana in cauza desi nu vad motivul pt care l-ati crede ..sincer si fara suparare!
cu stima!
Numar de contact
mamy86
Buna ziua,sunt divortata,cu copil de 5ani,custodie tutelara,tatal plecat in strainatate,nu respecta programul de vizita,nu am nr de contact,singurul mod de a ... (vezi toată discuția)
Imprumut la provident
cirotic
Am facut un imprumut la provident in valoare de 500 lei si trebuia sa dau inapoi 840,31 lei dar sa vina acasa agentul sa ia rata . Dupa 4 rate platite agentul ... (vezi toată discuția)