avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua,
Am un prieten care este sofer pe transport international si vrea sa plece de la actualul loc de munca cu demisia la zi, fara preaviz, dar administratorul firmei nu-i accepta demisia.
Trebuie sa precizez ca in ultimele 2 saptamani nu i-a mai dat nici o cursa. Banii i s-au terminat si vrea sa plece sa se angajeze in alta parte, pentru ca nu mai poate sta acasa pana se hotaraste seful sa-l trimita in cursa.
Ce sa faca in cazul acesta ? Cererea a facut-o de cateva zile, a inregistrat-o la firma, dar contractul nu este desfacut.
Poate sa plece fara preaviz pe motivul ca nu s-a respectat contractul de munca ? ( adica nu-i mai da de lucru ). Si daca da, cum trebuie sa formuleze cererea de demisie ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dina10 , utilizator 18:55, 28 August 2014
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata diana0andreea diana0andreea Buna seara, Problema mea consta in faptul ca sunt angajata la un salon cu fractiune de norma, respectiv 4 ore pe zi (20 ore/sapt), insa eu am executat 8 ore ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna ... Floricica2020 Floricica2020 Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna de proba, dar nu corespunde cu ce imi doresc, ce articol si lege sa folosesc? Multumesc (vezi toată discuția)
Neacceptarea demisiei si obligativitatea preavizului raduoana90 raduoana90 Buna ziua!As dori sa stiu ce pot face in cazul in care mi-am depus demisia si angajatorul pur si simplu nu vrea sa o accepte,ce pot face?Eu am depus cererea de ... (vezi toată discuția)