avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

pot primii indemnizatie pt cresterea copilului,daca nu mai lucrez din anul 2012?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:17, 29 August 2014
Fa un drum pana la Asistenta Sociala in orasul in care stai si cere formularul si de ce acte ai nevoie,nici eu nu am lucrat un 1 an de zile si am depus actele,cica dupa 2 luni vin banii,acum astept sa vedem dc ii aduce luna care vine.
cati106:

1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Dar poate beneficia tatal copilului de CCC sau de stimulentul de insertie daca indeplineste aceleasi conditii de mai sus.

3. - Indiferent de situatia materiala veti putea beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
- Mergeti la Primarie (Serv. Asistenta sociala) si solicitati lista cu actele necesare pe care le depuneti apoi tot la Primarie.

adirevo:

1. Nu confundati indemnizatia pentru CCC cu alocatia de stat pentru copii.

2. Alocatia de stat pentru copii se acorda indiferent de situatia materiala, daca aveti venituri sau nu.

3. Indemnizatia pentru CCC se acorda numai in conditiile pe care le-am aratat mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O nelamurire cu alocatia AdyRen AdyRen Buna ziua tuturor , snt nou pe acest forum si de aceea rog ca vineva sa imi raspunda daca bine-voieste la o intreb : Sotia a nascut in 2014 luna septembrie ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil 0-2 ani sh3nol sh3nol Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de alocatia si indemnizatia pentru copil nou nascut. Sotia nu munceste, iar eu luna aceasta mi-am depus demisia la locul ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc danbuza danbuza Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)