avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate gresita
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate gresita

Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti ce pot face daca in cartea de identitate (pe care am refacut-o recent in urma unui furt) mi s-a inscris gresit numarul blocului (ex: in loc de T9B e scris T9). Am semnalat acest lucru functionarei de la ghiseu, dar mi s-a raspuns ca in contractul de la casa nu se face aceasta diferenta si drept urmare trebuie sa merg la sistematizare unde dureaza cca. 30 de zile. I-am aratat acesteia copia CI vechi unde era scrisa adresa corecta si mi-a spus ca strada mea nu este in jurisdictia lor, desi acum se pot depune actele la oricare sectie de pe teritoriul sectorului in care locuiesti.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anta2014 , utilizator 11:40, 29 August 2014
Raspunsul functionarei este cat se poate de corect. In CI se inscrie adresa asa cum rezulta ea din contractul pe casa. Dupa indreptarea erorii in contract va adresati din nou serv.de evidenta cu o alta cerere la care anexati taxa de 12 lei si copii dupa acte pentru obtinerea unei noi carti de identitate.
Multumesc, dar pana acum, adica de 29 de ani de cand stau la dresa respectiva, nimeni nu a observat aceasta "eroare"? De ce toate buletinele au fost cu T9B? In listele electorale apare tot T9B!!!
La evidenta populatiei nu au o baza de date unde sa verifice de ce exista o diferenta intre cererea completata de mine si adresa din contract?
Dar este mai usor sa fim pusi pe drumuri.
Puteti totusi sa-mi spuneti care este institutia statului la care trebuie sa merg pt. a face "rectificarea"?
Reclamatie la ce? Contractul dvs. de casa este edificator. Dvs. ati facut o cerere la care ati depus o documentatie din care rezulta cu certitudine o anumita adresa, care de altfel este inscrisa corect in cartea dvs. de identitate. Ce reclamati? Vigilenta functionarului? Acum 29 de ani probabil era un alt functionar sau ati avut un alt contract. Listele electorale nu sunt un atribut al serviciilor de evidenta deci nu sunt o motivatie relevanta pentru adresa dvs. din buletin. Un cetatean poate locui la 49, iar alt cetatean la 49B, de ce ar trebui functionarul de la evidenta sa cunoaca blocurile, scarile sau nr.de case? Actele dvs. sunt clare. Singura dvs. rezolvare este sa rectificati adresa din contract dupa care mergeti la evidenta cu o noua solicitare. Nu dati vina pe functionarul care respecta legislatia in vigoare. Trebuia sa va verificati adresa din contract si sa faceti observatia cuvenita functionarului care a intocmit contractul.
Nu ati inteles nimic. Nu vreau sa fac reclamatie. Vroiam sa-mi spuneti institutia statului unde trebuie sa merg ca sa fac modificarea in actul casei. Asta in cazul in care stiti, evident.
Am crezut ca pe acest forum gasesc un raspuns la problema mea, din partea altor oameni care poate s-au confruntat cu aceasta situatie.
Imi cer scuze. La cine ati incheiat actul pe casa? La notar, la primarie? Mergeti la institutia care se afla inscrisa in actul dvs. de proprietate si care va eliberat actul. Numai acolo puteti indrepta greseala.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara. am următoarea întrebare și speță: bunicii mei ... Catalin V Catalin V Bună seara. Am următoarea întrebare și speță: Bunicii mei au cumpărat un apartament de la icral, iar acel apartament are trecuta în acte \"sc1 în ... (vezi toată discuția)
Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte identitate udau_1966 udau_1966 trebuie sa schimb cartea de identitate si o voi face la o noua adresa,diferita de cea actuala.in aceasta conditie,eu ca cetatean care doreste sa voteze,unde o ... (vezi toată discuția)