avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neconcordanta de suprafata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neconcordanta de suprafata

In 1969, familia mea a incheiat un contract de vanzare-cumparare, pentru un imobil cu doua numere top; vanzarea s-a finalizat in 1977,cu mostenitoarea precedentei proprietare decedate intre timp.
La momentul respectiv, cele 2 numere top erau in suprafata de 655, respectiv 223, total 878mp; conform unui plan de situatie intocmit in 1973.
In urma contractului de vanzare cumparare, 'suprafata de 352mp trece in proprietatea Statului Roman in baza legilor nr. 58 si 59/1974'. Ulterior, in urma sistematizarii, pe o parte din suprafata s-a construit un bloc de locuinte.

Eu sunt mostenitorul imobilului respectiv; in prezent alcatuit dintr-un singur nr top. In urma intocmirii documentatiei pentru obtinerea unei autorizatii de construire, am constatat ca suprafata reala masurata este de 480mp, iar suprafata din CF este 352mp. Restul suprafetei figureaza intr-un numar top de spatiu verde.

Gardul este in pozitia actuala dinainte de nasterea mea (1987); lucru ce se poate deduce din unele planuri de situatie realizate in decursul anilor.

Intrebarea mea este: ce procedura trebuie sa urmez pentru a realiza rectificarea de suprafata, si atribuirea diferentei de suprafata (pana la pozitia actuala a gardului, 480mp) la numarul top al imobilului ? Nu sunt interesat in mod special de diferenta pana la cei 878mp initiali, care au fost nationalizati; ci in special de suprafata actuala, pentru a putea continua demersurile de constructie.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Dragomir , Avocat 21:28, 19 Mai 2009
Adresati o cerere in acest sens OCPI si daca se va respinge, incheierea de repingere o atacati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai putin decat in cf Transsive Transsive Buna ziua O problema de impartire teren. Situatia actuala nu corespunde cu actele. Am schimbat numarul CF-ului si numarul caselor. A fost odata un ... (vezi toată discuția)
Cadastru Constantin-Sinel MARIN Constantin-Sinel MARIN Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema pentru care va rog sa ma ajutati cu sfaturi: In 1975 tatal meu a cumparat o proprietate de 1.700 m2 (casa ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie teren vasile ionel vasile ionel Ce pot face daca vecinul meu si-a inregistrat o lucrare la OCPI peste doua numere topografice cu care nu se invecineaza (eu am nr. top 66a si ma invecinez in ... (vezi toată discuția)