avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minor

Buna ziua,
Am trait in concubinaj timp de 6 ani la parintii mei, rezultand un baietel din aceasta relatie. In momentul de fata baiatul este pe numele meu are 11 luni si mama baiatului nu mai locuieste cu mine de cand baiatul avea 2 luni locuind la parintii ei. Am sunat-o pe mama baiatului meu de cateva ori, pentru a-mi vizita si a-mi plimba baiatul. imi interzice mereu si nu ma lasa sa-mi vad copilul doar cu ordin judecatoresc. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac legal sa-mi vad copilul si cat ar dura procedurile legale. Multumesc anticipat.
Dar in afara de a suna v-ati implicat in cresterea copilului? Platiti pensie? Cumparati haine, mancare?
Pai ce nu poate sa-si vada copilul daca nu cumpara sau nu plateste ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil chiar nu sunteti parinte! Oare prima si cea mai normala preocupare a unui parinte este sa suni mama ca sa iesi cu copilul in parc sau sa te ingrijesti ca are ce manca, are haine, in casa e cald etc Nu e vorba de o relatie de conditionalitate, e vorba ca fata de copil ai in primul rand obligatii si mai apoi drepturi, dar asta inteleg parintii,, caci ca sa-l vizitezi, singura preocupare a asa-zisilor tati, copilul trebuie sa fie viu spre a fi vizitat. Iar ca sa fie viu si functional si sa-i arda de vizitele musafirului cu adn trebuie sa fie mancat, spalat, dormit, imbracat. Si ce sa vezi? toate costa! asa ca da, cand esti parinte iti intreti copilul sau esti atarnator, nu parinte! Si vorba aia si la muzeu, cand il vizitezi, cumperi bilet. Cand mergi la doctor platesti, la scoala cumperi rechizite, ca sa mananci platesti mancarea, te da afara din casa daca nu platesti la bloc, ce sa-i faci totul costa, doar a fi tata pare a fi gratis dupa opinia dvs. O fi pentru cele ce accepta atarnatori, noroc ca din ce in ce mai putine!
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2019
proastasatului, utilizator
Am senzația ca se face confuzie între prostituție și relația părinte-copil. E adevărat ca minorul are nevoie pe lângă dragoste și atenție și de pampersi și lapte praf și ser fiziologic și vitamine și câte și mai câte. Însă nu e firesc sa plătești ca să îți vezi copilul.
Dacă tatăl nu se implica și minorul avea nevoi, mama îl putea acționa în instanta pentru pensie alimentara.
Aici însă este alt subiect și anume dreptul unui copil de a avea tata respectiv masuri care pot fi luate.
Stimate user, prin ordonanță președențiala puteți ajunge sa vedeți copilul în 2 - 3 săptămâni.
Va sfătuiesc sa aveți putina răbdare câteva săptămâni ca să strângeți probe solide pentru a arata instantei ca mama s-a opus și ca aceasta nu reușește sa asigure copilului răspuns la nevoile lui emoționale și ca din cauza atitudinii ei ostile deși copilul este mic nu ați putea stabili o legătură reala în prezenta ei.
Trimiteți la câteva zile mailuri, sms uri, întrebați ce sa luați copilului și când îl puteți vedea pentru ca sunteți tata fiu. Apoi acțiune în instanta.
Dacă puteți, pentru ca mamele care se opun tatălui susțin ca alăptează copilul și pana la 9 ani încercați înainte de ordonanță sa strângeți probe cum ca minorul nu mai e alăptat. Se folosește cartea aceasta pentru ca tatăl sa nu fie lăsat cu copilul și mama sa le saboteze relația. Sunt cazuri în care copilul chiar e alăptat însă prea puține. Mult succes.

Nu ar plati sa isi vada copilul,ci plateste ca e obligat sa isi intretina copilul. Probabil ca si contribuie si nu conditioneaza contributia de vizitatul copilului.. probabil..
Asa cum mama ar putea actiona in instanta pt pensie, asa poate si tatal actiona pt vizita.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare conpama conpama Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate omatcons omatcons Am un copil care are 21 de ani. Baiatul a avut o relatie in urma cu circa un an dupa care relatia lor s/a racit. In urma cu o luna am primit un SMS de la ... (vezi toată discuția)